30.12.2015 15:02

Σπιτάκια από… ανεπίτες!

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛ. ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥΔΗ

Όταν η έμπνευση και η δημιουργικότητα περισσεύουν, τότε ακόμη και τα ξυλαράκια που βγαίνουν τους κορμούς των ελιών, οι λεγόμενοι αναπίτες ή ανεπίτες, όπως λέγονται στα χωριά, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κατασκευές που θα ζήλευε ακόμη και η... lego.

Ο 33χρονος Ηλίας Σαραντινούδης εντυπωσίασε με τις κατασκευές του στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φιλοπρόοδου ομίλου Καλαμωτής. Από ξυλαράκια που φυτρώνουν δίπλα στους κορμούς της ελιάς, φτιάχνει σπιτάκια, φάρμες, ανεμόμυλους κι ότι άλλο μπορεί να αποτελέσει την έμπνευση εκείνης της στιγμής για την κατασκευή του.

« Εργάζομαι στο σούπερ μάρκετ της Καλαμωτής, είναι οικογενειακή επιχείρηση και η κατασκευή με τους ανεπίτες προέκυψε για χάρη του συλλόγου. Κόβεις τα κλαδάκια, μετά τα κόβεις σε μικρά κομμάτια κι αρχίζεις να ... «χτίζεις»» λέει χαρακτηριστικά περιγράφοντας με δυο λόγια τον τρόπο κατασκευής των... δημιουργημάτων του.

Η κάθε κατασκευή μπορεί να χρειαστεί 5-6 ώρες δουλειά, φτάνει να γνωρίζει τι ακριβώς θα φτιάξει, να έχει το σχέδιο και το υπόλοιπο προχωρά μέχρι την τελική του μορφή.

Για το παζάρι στο οποίο πουλήθηκαν οι κατασκευές προς όφελος του συλλόγου του χωριού ο Ηλίας είχε φτιάξει σπιτάκια, μύλους ανεμόμυλους, φάρμες το καθένα ξεχωριστό και διαφορετικό από το άλλο.

«Σχέδια υπάρχουν πολλά. Για βάση χρησιμοποιώ ή κομμάτι ξύλο ή φέτα από κορμό ελιάς και πάνω εκεί αρχίζω την κατασκευή» εξηγεί ο Ηλίας ο οποίος όμως ξεκαθαρίζει πως αυτή η ενασχόληση είναι καθαρά για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του και για να διαθέτει τις δημιουργίες του σε συλλόγους.

 

 

    Ειδήσεις σήμερα

    Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

    Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ