7.5.2013 12:58

Spiegel: Η ξενόφοβη Ελλάδα και οι επιθέσεις κατά μεταναστών

«Φυγή από την ξενοφοβία» είναι ο τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα του Spiegel, που αναφέρεται στις ολοένα κια περισσότερες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας των συνεχμενων κρουσμάτων βίας εναντίον τους.

«Οι μετανάστες σχηματίζουν ουρές στις πρεσβείες τους για να φτιάξουν τα χαρτιά τους προκειμένου να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Η Ευρώπη δεν τους προσφέρει πλέον καμία προοπτική και στην Αθήνα έρχονται αντιμέτωποι με το μίσος των ακροδεξιών», γράφει το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το Spiegel, μετανάστης από το Πακιστάν δηλώνει ότι φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ από τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής. Τα κρούσματα βίας επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς, που επισημαίνει ότι πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ