24.3.2014 15:20

Σωτήριο “κουτσούρεμα”

ΕΚΤΕΤΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΛΑ

Δρώντας προληπτικά και σωστά όπως αποδείχθηκε, με απόφαση και επίβλεψη της  Εκκλησιαστικής Επιτροπής, κλαδεύτηκαν δραστικά όλα τα δέντρα στην αυλή του προσκυνήματος της Αγίας Μαρκέλλας, για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα εις βάρος επισκεπτών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν, όταν διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα μεγάλα κλαδιά όλων των δέντρων, ήταν έτοιμα να σπάσουν.
Η πραγματικότητα απέδειξε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρότερο από την αρχική εκτίμηση.
Από το κλάδεμα αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν όλα τα δέντρα ήταν κούφια εσωτερικά, γι΄αυτό αναγκαστικά τα έκοψαν αρκετά και άφησαν μόνο τα υγιή τμήματα τους, για να σωθούν και να αναπτυχθούν σωστά. Η εικόνα της αυλής τώρα δεν είναι ελκυστική, αλλά το σημαντικό είναι ότι με την προληπτική επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
«Δεν μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ εκτεταμένο γι’ αυτό αναγκαστήκαμε τα κόψουμε αρκετά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα προσφέρουν και πάλι τη δροσιά τους στους προσκυνητές χωρίς κινδύνους ατυχημάτων», δηλώνει το μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής Παντελής Καμπούρης που επέβλεψε τη διαδικασία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ