13.6.2014 10:52

Σώθηκαν τα τρόφιμα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Κατέβασε ρολά από τις αρχές Ιουνίου το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας, που ακόμη κι αυτό το ελάχιστον βοήθημα σε τρόφιμα είχαν ανάγκη.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ξεκίνησε  φέτος δίνοντας τρόφιμα αρχικά σε 580 οικογένειες. Ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στις 930, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο αρχικός προϋπολογισμός για τη λειτουργία του και να «ξεμείνει» από τρόφιμα, όπως ζάχαρη, γάλα και αλεύρι, αναστέλλοντας τη λειτουργία του στις αρχές του μήνα.

Όσοι από τους 930 δικαιούχους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του στην αρχή του μήνα  έφυγαν άπρακτοι , αφού οι υπεύθυνοι εκεί  τους ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες οι διανομές τροφίμων σταματούν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Το γεγονός ότι η παύση της λειτουργίας του Παντοπωλείου συνέπεσε με την επομένη των εκλογών αλλά και ο σχεδόν διπλασιασμός των δικαιούχων μπορεί άνετα να οδηγήσει στα συμπέρασμα ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ενδέχεται να λειτούργησε ψηφοσυλλεκτικά. Το παραπάνω αρνείται κατηγορηματικά ο Ν. Μαρτάκης, υπεύθυνος για τη λειτουργία του από την αρχή μέχρι σήμερα.  «Πολλαπλασιάστηκαν οι αιτήσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και οι δικαιούχοι. Όλα ελέγχονται από το Τμήμα Πρόνοιας, δεν μπλεκόμαστε εμείς πουθενά. Υπάρχουν περιπτώσεις χαρακτηριστικές, όπου συγκεκριμένα άτομα δε θα έπρεπε να παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει είναι σωστά κι εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», αναφέρει, σημειώνοντας ότι οι δικαιούχοι αυξήθηκαν σταδιακά κι όχι παραμονές των εκλογών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, αν και καθυστερημένα, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να εξασφαλιστούν οι επιπλέον 20.000 ευρώ για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ