21.9.2015 13:59

Σώθηκαν στο παρά πέντε [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΕ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τα ανθρώπινα αντανακλαστικά του αντιδημάρχου Γ. Καραμανή αλλά και η ψυχραιμία που επέδειξε έσωσαν έναν 5χρονο Αφγανό μετανάστη από βέβαιο πνιγμό. Το περιστατικό συνέβη στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Χίου.

Όπως ανέφερε στο Politischios.gr ο κ. Καραμανής ενώ διέρχονταν από την προκυμαία με το αυτοκίνητό του, άκουσε τις κραυγές ενός παιδιού που επίμονα φώναζε ένα όνομα.

«Στην αρχή νόμιζα ότι φώναζαν μεταξύ τους. Όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποίησα ότι ένα παιδί είχε πέσει στο λιμάνι. Εκείνη την ώρα είδα ένα σχοινί πεταγμένο στη θάλασσα και μόνο ένα χέρι να το κρατάει. Δεν έβλεπα τίποτα άλλο», εξήγησε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας ότι αμέσως μετά βούτηξε στη θάλασσα διασώζοντας τον 5χρονο μετανάστη.

Πριν προλάβει όμως να συνέλθει από το πρώτο σοκ χρειάστηκε να παρέμβει στη διάσωση ενός ακόμη παιδιού που είχε βουτήξει στο λιμάνι για να σώσει τον 5χρονο που όμως δεν ήξερε κολύμπι.

«Προσπαθούσα να ηρεμήσω και δεν μπορούσα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ακόμα δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του 5χρονου να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ