23.9.2015 14:33

Σωστοί οδηγοί είναι οι ενημερωμένοι οδηγοί

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Δυναμικά με μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης που αποδέκτη έχει τον μαθητικό πληθυσμό ξεκινά η Τροχαία Χίου, μια καινούργια προσπάθεια για την πρόληψη των Τροχαίων ατυχημάτων.

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτέλεσε και την αφορμή  για την πραγματοποίηση συνάντησης του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Χίου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Χίου.

Στη συνάντηση τέθηκε το  πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων, σχετικών με την οδική ασφάλεια και ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς οι δράσεις αυτές να είναι επαναλαμβανόμενες ώστε επιτέλους η επόμενη γενιά οδηγών οι σημερινοί μαθητές να αποκτήσουν παιδεία και σωστή οδηγική συμπεριφορά.

 

Οι προτάσεις

* Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού, να πραγματοποιούν επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χίου, όπου θα τους παρέχονται σχετικές συμβουλές από Αξιωματικό της Τροχαίας

* Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού, να ακολουθούν αντίστοιχο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής (ίσως στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης), που θα ολοκληρώνεται με σχετική παρουσίαση για την οδική ασφάλεια, επίσης από Αξιωματικό της Τροχαίας

   * Να διενεργείται ετησίως, λογοτεχνικός και εικαστικός διαγωνισμός για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού, με συγγραφή εκθέσεων και ποιημάτων και τη δημιουργία ζωγραφιών με θέμα την οδική ασφάλεια, επιβραβεύοντας τα καλύτερα έργα, με πρώτο βραβείο να παρέχεται στο μαθητή/μαθήτρια η βιωματική εμπειρία μιας περιπολίας μαζί με το πλήρωμα του περιπολικού του Τμήματος Τροχαίας και δεύτερο βραβείο να προσφέρεται ένα προστατευτικό κράνος.

    * Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, να ακολουθούν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, που θα ολοκληρώνεται με παρουσίαση για την οδική ασφάλεια, από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας, ακολουθούμενη από βιωματική δράση στην πόλη της Χίου. Η δράση αυτή θα διενεργείται σε συνεργασία με τον Παγχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ και θα περιλαμβάνει κίνηση των μαθητών στους δρόμους της πόλης με αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες, καρότσια μωρών κλπ. ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους, διαβάσεις πεζών και ράμπες ΑΜΕΑ και να εμπεδωθεί στα παιδιά νοοτροπία σεβασμού των λοιπών χρηστών των δρόμων της πόλης. Παράλληλα, οι μαθητές θα είναι εφοδιασμένοι με σημειώματα υπό μορφή «κλήσεων», που θα επιδίδονται στους παρανομούντες οδηγούς, κάνοντάς τους ανάλογες συστάσεις.

   *Οι μαθητές του Λυκείου, να παρακολουθούν παρουσίαση για την οδική ασφάλεια, από ανθρώπους που υπήρξαν θύματα τροχαίων ή υπέστησαν απώλεια δικών τους ανθρώπων από τροχαία ατυχήματα, υπό το συντονισμό  Αξιωματικού της Τροχαίας.

Κάλεσμα στην εκδήλωση

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων που διοργανώνουν φορείς και πολίτες του νησιού, αύριο στις 18.00 στο Φαναράκι, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου», στα συσσίτια της Μητρόπολης και στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η φλόγα» 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ