7.8.2012 15:44

Σοβαρή η κατάσταση στις Οινούσσες (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Απροστάτευτες μπροστά στις φλόγες είναι οι Οινούσσες, ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην δασική περιοχή του μοναστηριού.

Το μοναδικό πυροσβεστικό που υπάρχει στο νησί ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, που γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις και λόγω της μορφολογίας του εδάφους, της βλάστησης αλλά και των ανέμων.

Όλος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε κλήθηκαν το πυροσβεστικό ελικόπτερο και αεροσκάφη, μάλιστα ένα ελικόπτερο έκανε ρίψεις αλλά αποχώρησε, ενώ ήδη στο νησί βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής.

Υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό δήλωσε στο politischios.gr ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Κ. Βογιατζής σημειώνοντας πως οι καλόγριες είναι εγκλωβισμένες στο μοναστήρι και πως ήδη έχει εκκενωθεί ένα σπίτι. Με το PSARA GLORY αναχώρησαν για τις Οινουσσες δεύτερο τμήμα πυροσβεστών μαζί με οχήματα και σε αυτούς όπως και στις εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Αιγνουσιώτες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ