6.4.2015 11:05

Σκουπιδότοπος ο Αιγιαλός [ΦΩΤΟ]

Την κατάσταση που επικρατεί στον παραλιακό του αεροδρομίου περιγράφει μέσα από επιστολή του στον "π" ο συμπολίτης μας Στ. Νικολάου σημειώνοντας την απαράδεκτη εικόνα λίγες ημέρες πριν η Χίος δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για τον Ρουκετοπόλεμο.

Αναλυτικά η επιστολή

Εν έτη 2015 δεν είναι δυνατόν για όλα τα κακώς κείμενα να υπάρχει ασυλία, οχαδερφισμός, ή ελαφρά αντιμετώπιση, για πεπραγμένα ή καταστάσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτά δημιουργούνται από δημόσια πρόσωπα ή άτομα που ασκούν εξουσία και θεωρητικά πρέπει να υποδεικνύουν στους πολίτες το σωστό. 

Αρχές του Μαρτίου άρχισε ο Δήμος μια ομολογουμένως όμορφη προσπάθεια επί της λεωφόρου Ενώσεως, αυτή του καθαρισμού-καλλωπισμού των δέντρων (αρμυρίκια) που υπάρχουν από την πλευρά της θάλασσας σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού από την Μπέλλα Βίστα, ως το αεροδρόμιο και συγκεκριμένα ως το σημείο που βρίσκεται η φαρμακαποθήκη.

Το αποτέλεσμα αισθητικά πολύ όμορφο, φάνηκε η θάλασσα, απομακρύνθηκαν τα πεσμένα δέντρα, και φάνηκε μια εικόνα διαφορετική από πριν. Όλα αυτά όμως ήρθε να τα γκρεμίσει μία ακατανόητη ενέργεια που απορώ ποιό φωτεινό μυαλό έδωσε αυτή την εντολή, όλα τα κλαδιά που κόπηκαν από τα δέντρα, και όλα τα στερεά απόβλητα από τις προαναφερόμενες εργασίες τοποθετήθηκαν ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, καθώς και σε παρακείμενο οικόπεδο.

Σε κεντρικό σημείο επί της Λεωφόρου Ενώσεως και σε κοινή θέα όλων των περαστικών, τόσο των πεζών όσο και των εποχούμενων. Σκέφτηκα ότι θα περάσουν οι ημέρες και θα τα μαζέψουν, μάταια όμως, ήρθε ο Απρίλιος, έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα, και όπως γράφει ο τύπος θα έλθουν από την Τουρκία 2.500 επισκέπτες, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα άνω του 90%, έτσι θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες του νησιού μας, με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε τον πολιτισμό μας στήνοντας σκουπιδότοπους όπου δεί;;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ