10.6.2014 17:04

Σκουπιδοθαύματα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 25 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας και η διαχείριση των απορριμμάτων με εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης μέσα από την τέχνη, ήταν ο στόχος του προγράμματος της μαθητική έκθεσης σκουπιδοτέχνης “ Σκουπιδοθαύματα”, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασαν στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 25 σχολεία που πήραν μέρος και βραβεύτηκαν για τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους.

Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων  είχε τυπικό χαρακτήρα, αφού όλοι δούλεψαν και φαίνεται ότι τα κατάφεραν στην κατεύθυνση του κοινού στόχου της αγάπης, προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ανάδειξης της ομαδικότητας μέσα από τις κοινές δράσεις.

Μακροπρόθεσμα

Τα παιδιά, κυρίως μέσα από την έννοια του παιχνιδιού, αναδείχθηκαν καλοί αγωγοί της προσπάθειας αφομοίωσης των μυνημάτων του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών μέσα από την τέχνη. Τα αποτελέσματα βέβαια θα φανούν μακροπρόθεσμα και σε αυτό θα συντείνει η πρόθεση της του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων να θεσμοθετήσει τη δράση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά  στο νομό μας με αθλοθέτη και συνεργάτη το Ίδρυμα.

Τα βραβεία

Έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλα τα σχολεία, αλλά ξεχώρισαν οι δημιουργίες των δημοτικών σχολείων Οιννουσών, του 2ου Βροντάδου και του Καταρράκτη που κατάκτησαν το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο στην κατηγορία τους  με τις αντίστοιχες δημιουργίες “Η θάλασσα της γνώσης”, “Ανακυκλούπολη” και “Σκουπιδοκιβωτός”. Στην κατηγορία των νηπιαγωγείων το βραβείο απονεμήθηκε στο 2ο του Βροντάδου για το έργο του “Ανακυκλωσούλα”.

Το μέσον

«Η εφαρμογή του προγράμματος φέτος ήταν πιλοτική, ελπίζουμε ότι τον επόμενο χρόνο θα καταφέρουμε να διοργανώσουμε το πρόγραμμα με μεγαλύτερα έργα που θα εκτεθούν σε δημόσιο χώρο ή στο αίθριο του Ιδρύματος. Μας απασχολεί πάρα πολύ η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας και ο εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης των σκουπιδιών από τα παιδιά, η τέχνη είναι το καλύτερο και αποδοτικότερο μέσον ανάπτυξης και συνειδητοποίησης αυτού του τρόπου ζωής», τονίζει στον «π» η προϊστάμενη του  Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Ανατολή Βροχαρίδου.

Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και τη χορωδία του 2ου δημοτικού σχολείου που διάνθησε τη βραδιά με θαυμάσιες αποδόσεις γνωστών τραγουδιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ