20.1.2017 13:08

Σκληρή απάντηση από τη ΕΝΟΤΗΤΑ στους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς

Σκληρή απάντηση στους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς και στα τεκταινόμενα στις εκλογές του Σωματείου των Δασκάλων και στη συγκρότηση ψηφοδελτίου,  εξέδωσε η ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ).

Σε αυτήν αναφέρεται:

«Το Σωματείο είναι ασπίδα απέναντι στην επίθεση. Με σταθερότητα στον αγώνα, πρωτοβουλία, συμμετοχή, αυτοθυσία πρέπει να υπερασπίσει την ενότητα των συναδέλφων στη βάση των συμφερόντων μας. Σε αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ακόμα κι αν μας χωρίζει «άβυσσος» με την παράταξη της ΔΗΣΥ, αναγνωρίζουμε τουλάχιστον ότι ο εκπρόσωπός της δεν είναι απεργοσπάστης. Γι’ αυτό και προτείναμε τη θέση του Αντιπροέδρου στη ΔΗΣΥ, καθαρά και ξάστερα. Τουλάχιστον το Προεδρείο δεν μπορεί να αποτελείται από απεργοσπάστες. Σε αυτό μείναμε ως το τέλος και αυτό ήταν το πρόβλημα τους!

Άστραψαν και βρόντηξαν οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» και η «Πρωτοβουλία». Ο λόγος; Το ότι συγκροτήθηκε το ΔΣ! Ακόμα και «χωρίς Αμπαζή πρόεδρο», που ήταν ο καημός τους. Μέχρι ότι οι συνάδελφοι «δεν ξέρουν τι ψηφίζουν» μας είπαν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και πάλι!

 Οι φαντασιοπληξίες περί υποχθόνιων συνεννοήσεων μεταξύ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΔΗΣΥ, το ότι πήρε ο πόνος την «Πρωτοβουλία» για τη «δεινή οικονομική θέση των συναδέλφων», για την οποία τάχα σιωπά η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ξαφνική έγνοια για τα «μνημόνια» και η υποκριτική ανησυχία κάποιων ότι έτσι η ΕΝΟΤΗΤΑ «νοθεύει» τις θέσεις της, είναι στοιχεία αποκαλυπτικά της υποκρισίας τους, του φαρισαϊσμού τους αφού ήταν απόντες!

1. Αγνοούν στοιχειώδη ζητήματα! Στα συνδικάτα σπανίως τα προεδρεία είναι «προγραμματικά». Είναι κυρίως λειτουργικά, συγκροτούνται δηλαδή για να υπάρχει η λειτουργία του ΔΣ, η προώθηση ζητημάτων με βάση τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας, στη βάση όμως των δύο γραμμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, τη γραμμή της ρήξης με το σύστημα από τη μια και τη γραμμή της ενσωμάτωσης από την άλλη, ανάλογα με τους συσχετισμούς δύναμης. Το ποιος συμφωνεί ή όχι με το ΝΑΤΟ και τους πολέμους που εξαπολύει ή με την ΕΕ που διαμορφώνει βήμα – βήμα την παιδεία που ζούμε, φαίνεται και θα φανεί ούτως ή άλλως ακόμα πιο έντονα στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Πάντως οι «Ανεξάρτητοι» δεν χρειάζονται την ΕΝΟΤΗΤΑ για να δηλώσουν συμφωνία με αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μια χαρά τα «βρίσκουν» όπως στο προηγούμενο ΔΣ με την «Πρωτοβουλία» (Δέδες – Χαλατσογιάννης) όταν δεν βγήκε ψήφισμα – πρόταση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου(!) αφού δεν ήθελαν να ακούσουν ούτε για ΗΠΑ ούτε για ΝΑΤΟ ή όταν κουτσούρεψαν το ψήφισμα για τη συνάδελφο που χτυπήθηκε από τους φασίστες. Εφόσον και η ΔΗΣΥ τόσα χρόνια ακολούθησε και ακολουθεί τέτοιες πολιτικές, λοιπόν, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα!

2. Ακόμα κι αν η ΕΝΟΤΗΤΑ δεχόταν το «προγραμματικό προεδρείο» που πρότεινε η ΔΗΣΥ και αποδέχτηκαν οι «Ανεξάρτητοι», θα μας έκαναν τη χάρη να απεργούν...; αυτοί που σε κάθε βήμα τους άκουγαν απεργία και έβγαζαν σπυριά! Αυτοί που ακόμη και όποτε απήργησαν ήταν για να βγουν στην πρώτη ευκαιρία και να δηλώσουν: «Ορίστε! Η απεργία δεν έχει αποτέλεσμα – ο κλάδος δεν απεργεί!». Αυτοί που πρότειναν διαρκώς «άλλες μορφές αγώνα» που ποτέ δεν είδαμε πως τις εννοούν... Ακόμα κι έτσι, αν η ΕΝΟΤΗΤΑ δέχονταν κάτι τέτοιο, τότε πως θα συνεργαζόντουσαν με εμάς που «είμαστε κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», γεγονός που με ταραχή παρατηρούν αφού εκείνοι είναι υπέρ; Τρικυμία εν κρανίο!

3.     Με τι ακριβώς απαίτηση διεκδίκησαν θέση στο Προεδρείο όταν έρχεται η νέα εκλεγμένη των «Ανεξάρτητων» δηλώνει ευθαρσώς στο 2ο Διοικητικό Συμβούλιο: «το Σωματείο πρέπει να πάψει να είναι ταξικό»;! Περιμένουν από την ΕΝΟΤΗΤΑ να σταματήσει να παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, της τάξης μας; Ή να κάνει πως δεν βλέπει ότι η κοινωνία είναι ταξική; Τι είναι ο ΣΕΒ, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες στην Ελλάδα που καθημερινά παρεμβαίνουν με νόμους και κυβερνήσεις τσακίζοντας τις ζωές μας; Ποιοι βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα κέρδη τους;

4.     Μιλάνε για οπορτουνισμό αυτοί που κρύβουν την απεργοσπασία τους και με ψέματα αντιστρέφουν την πραγματικότητα! Σε καμιά ανακοίνωσή τους μέχρι τώρα δε λένε αν ήταν ή όχι απεργοσπάστες. «Τους κατηγορούμε» -γράφουν- ενώ ήταν και παραμένουν απεργοσπάστες. Αυτοί που έχουν ανάγει τον συμβιβασμό , τον καιροσκοπισμό και τον «κρυψινισμό» σε καθημερινή πρακτική.

5.   Δεν έχουμε και δεν είχαμε καμία αυταπάτη για το ποια είναι η παράταξη της ΔΗΣΥ, τις θέσεις και το ρόλο της. Το ίδιο συμβαίνει και από τη μεριά της ΔΗΣΥ. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι  ενδέχεται να αντιπαρατεθούμε σε κομβικά ζητήματα στο Προεδρείο, όπως αυτό γινόταν με εντιμότητα και χωρίς πισώπλατες μαχαιριές και στο παρελθόν, στις ΓΣ, στα ΔΣ, στα σχολεία. Στις απεργίες όμως είμαστε παρόντες ως ΔΣ , στην πρώτη γραμμή. Αυτά τα έχουμε δηλώσει. Έχουμε επίγνωση ποιον δρόμο βαδίζουμε, κι εμείς και η ΔΗΣΥ ας μην «στεναχωριούνται».

6.     Τολμάνε και μιλάνε για «καρέκλες» στην ΕΝΟΤΗΤΑ; Όταν όλοι τους με βάση την «καρέκλα» και το «πρόσωπο» έκαναν χυδαίο συνδικαλισμό τόσο καιρό – και στα 3 τελευταία ΔΣ - απειλώντας τη συγκρότηση του ίδιου του ΔΣ; Όταν αποδείξαμε εκ του αποτελέσματος ότι ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε ταμπού είναι για μας τα πρόσωπα και οι καρέκλες, αλλά ό,τι είπαμε και πριν τις αρχαιρεσίες:. Εκείνοι κάνουν κυριολεκτικά κωλοτούμπα όταν έφτασαν για την καρέκλα» του αντιπροέδρου να δηλώσουν ότι «..ίσως και να απεργούν!»

Είναι αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι! Μιλάνε για «ανεξαρτησία» οι «Ανεξάρτητοι» και η «Πρωτοβουλία» την ώρα που είναι  εξαρτημένοι από το σύστημα μέχρι τα μπούνια! Αξιολόγηση; Νέο σχολείο των μεταφερόμενων δασκάλων, της ανεργίας, των περικοπών και της αμάθειας; Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που τσακίζουν κόκκαλα (και στην κυριολεξία!); Καλλιέργεια της υποταγής, του δε γίνεται τίποτα, τα κεφάλια κάτω; Έξω οι μετανάστες από τα σχολεία («Πρωτοβουλία»); ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ! Κατά τα άλλα ανεξάρτητοι!!!

Θα αγωνιστούν, γράφουν, όπως πάντα. Πως ακριβώς και με ποιους ενάντια σε ποιους; Τους είδαμε όταν μπλοκάραμε την αξιολόγηση που ήταν απέναντι ή στη συμμετοχή στα ΠΥΣΠΕ που συζητούσαν υπεραριθμίες συναδέλφων(!) κατά παράβαση των αποφάσεων του ΔΣ και της ΔΟΕ. Τους είδαμε στα συλλαλητήρια που είτε ήταν απόντες είτε έγραφαν ότι ένιωθαν «χαμένοι στο πλήθος» αφού «αποδιοργανώθηκαν» από την προσπάθεια συμπόρευσης με άλλα Σωματεία και εργαζόμενους. Ήθελαν το Σωματείο φαίνεται στη μοναξιά του και όχι στην «πολυκοσμία». Τελικά πότε αισθάνονται καλύτερα; Όταν το Π.Α.ΜΕ «διασπά» ή όταν παλεύει για να συναντηθεί το Σωματείο με άλλα Σωματεία φορείς και εργαζόμενους...; Ας αποφασίσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ