19.7.2012 10:46

Σκλαβιά γιοκ!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 
Την αναστολή της λειτουργίας της κατασκήνωσης των Σκλαβιών ανακοίνωσε κι επισήμως με έγγραφο του στο Δήμο της Χίου, το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η κατάληξη φαίνονταν προδιαγεγραμμένη, από την αρχή ίσως του καλοκαιριού, το επίσημο έγγραφο του υπουργείου όμως ήρθε να «ρίξει» και τους τίτλους τέλους της κατασκήνωσης.
32 συνολικά είναι οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και η κατασκήνωση των Σκλαβιών μαζί με άλλες 24 δε θα λειτουργήσουν «κατά την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο λόγω περιορισμού προσλήψεων εποχικού προσωπικού», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο του υπουργείου.
 
Φέτος και για πάντα;
Πέρσι με την αναστάτωση από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν η πρώτη χρονιά που δε λειτούργησαν οι παιδικές κατασκηνώσεις στα Σκλαβιά. Φέτος δε λειτουργούν προφανώς λόγω κρίσης, αλλά οι δυο συνεχόμενες χρονιές είναι ένας κακός οιωνός για το μέλλον των παιδικών κατασκηνώσεων στα Σκλαβιά που μάλλον παροπλίζονται και μένουν στην αφάνεια.
 
Πρόταση δημάρχου
Ο δήμαρχος Χίου πάντως έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο υπουργείο να του παραχωρηθεί ο χώρος και να φιλοξενήσει εκεί με δημοτικά έξοδα, μια κατασκηνωτική περίοδο. «Υπάρχουν 20.000 ευρώ από πέρσι και τα υπόλοιπα μπορούν να εξοικονομηθούν από τα ανταποδοτικά» σημείωσε τονίζοντας όμως ότι μέχρι στιγμής από το υπουργείο δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση στο θέμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ