25.2.2015 18:00

Σκέψεις να αιτηθεί η επιστροφή του λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΣΤΡ. ΓΔΥΣΗΣ

Σε ρυθμό κυβερνητικής βούλησης ετοιμάζεται να χορέψει η δημοτική αρχή σε ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί κατά κόρον τα δυο τελευταία χρόνια. Η κυβερνητική προδιάθεση να υποβαθμιστεί ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ, έστω κι αν είναι νωρίς ακόμα για να αποτυπωθεί πλήρως, έχει ανοίξει την όρεξη στη δημοτική αρχή Χίου να επανασχεδιάζει πολιτικές επέμβασης στο λιμάνι της Χίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρ. Γδύσης, η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσα να αιτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση την αποδέσμευση του τμήματος του λιμανιού που έχει δεσμευτεί με σκοπό την εκχώρηση του για την κατασκευή μαρίνας, στη νότια πλευρά του, έναντι του ξενοδοχείου «Χανδρής». Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιλογή είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να συνδυαστεί ως «πακέτο» με τη δημοπράτηση της μαρίνας στο Καστέλο και να αποκτήσει μεγαλύτερη δελεαστικότητα για τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα.

Η προαναγγελία των δημοτικών προθέσεων από τον κ. Γδύση στη διάρκεια της εισήγησης του στη συνδιάσκεψη της «Πρωτοβουλίας» για το Επιχειρησιακό Σχέδιο φαίνεται ότι διαθέτει και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς η εισήγηση προετοιμάστηκε επί των λιμενικών θεμάτων σε συνεργασία με τον κ. Μιχ. Μπελέγρη.

«Ενδεχόμενα να επιχειρήσει το Λιμενικό Ταμείο την αξιοποίηση του χώρου», συμπλήρωσε ο κ. Γδύσης.

Πεδίο σύμπλευσης

Η αναφορά Γδύση αναμένεται να βρει άμεσους αποδέκτες τόσο τα στελέχη της «Χιακής Συμπολιτείας», όσο και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι και για το δημοτικό συνδυασμό και για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η αντίθεση εκχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ της συγκεκριμένης ζώνης του λιμανιού ήταν έντονη, για πρόσωπα μάλιστα όπως ο κ. Τ. Τύμπας, περιλαμβάνονταν στο βασικό πολιτικό τους οπλοστάσιο.

Βάσιμα εκτιμάται ότι δεν θα αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτη η προδιάθεση εκ μέρους της δημοτικής αρχής και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την απρόσμενη συμμαχία. Ίσως δε οι εξελίξεις να είναι άμεσες, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ