24.2.2014 16:38

Σκέψεις για νέα mini φαρμακαποθήκη κάνουν οι φαρμακοποιοί

- ΑΤΟΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Δεν συρρικνώνεται και δεν ατονεί το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών να βρουν μόνιμη και ωφέλιμη λύση για τη λειτουργία των φαρμακείων τους. Παρά τα διάφορα μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν μετά το κλείσιμο της Φαρμακαποθήκης και τις δικαστικές εκκρεμότητες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η πλειονότητα των φαρμακοποιών αναζητά παράλληλες λύσεις.

Εν αναμονή

Σε πρώτη φάση προτεραιότητα έχει να ξεκαθαρίσει το μέτωπο της πρώην Φαρμακαποθήκης. Πολλοί φαρμακοποιοί παραμένουν «δέσμιοι» των εξελίξεων, έχουν χάσει πολλά χρήματα και κάθε δικαστική απόφαση, όταν προκύψει, καθορίζει σημαντικά και την όποια επόμενη κίνησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις και τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, το οποίο έχει εμπλακεί ενεργά στους ελέγχους για τη λειτουργία της πρώην Φαρμακαποθήκης Χίου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και όπως μπορούν να γνωρίζουν κύκλοι που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα στοιχεία που συγκεντρώνονται εντοπίζονται με το... σταγονόμετρο.

Σκέψεις για νέα αποθήκη

Η λειτουργία των φαρμακείων βασίζεται σήμερα στις συμφωνίες που ο κάθε φαρμακοποιός κάνει με εταιρίες από όλη την Ελλάδα για τις προμήθειες του. Ωστόσο, μια μερίδα φαρμακοποιών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα που προκύπτει για συμφέρουσες συμφωνίες και ανεξάρτητη λειτουργία, προκρίνοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα φαρμακαποθήκη από εκείνους που αφενός μπορούν οικονομικά να σηκώσουν το βάρος της λειτουργίας της, αφετέρου εκείνους που διακρίνουν ότι υπάρχει πεδίο για την βιωσιμότητά της σε σαφώς μικρότερα πρότυπα από την ΣΥ.ΦΑ. Χίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Όμως σε περίπτωση που τελικά συμφωνήσουν κάποια φαρμακεία να εμπλακούν στη διαδικασία, η δημιουργία νέας αποθήκης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η κάθοδος των Λέσβιων

Την αδυναμία που υπάρχει σε πλήρη και συνεχή εξυπηρέτηση των φαρμακείων εντόπισε έγκαιρα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, του οποίου ο πρόεδρος είναι και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Πρόθεση των γειτόνων ήταν να λειτουργήσουν παράρτημα της Φαρμακαποθήκης Μυτιλήνης στη Χίο, όμως το σχέδιο δεν προχωρά, καθώς δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις τάξεις των Χιωτών φαρμακοποιών. Μάλιστα ενώ η υπόθεση έφτασε μέχρι στο σημείο να βγουν φήμες ότι ήδη ενοικιάστηκε χώρος για την λειτουργία της νέας αποθήκης και εξετάζονται και βιογραφικά για το προσωπικό που θα τη στελεχώσει, τίποτα δεν προκύπτει που να βεβαιώνει ότι πρόκειται για ρεαλιστικό σενάριο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ