16.1.2014 11:45

Σκάλωσε ξανά η εκκαθάριση της ΕΝΑ Χίου

• ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τρία χρόνια συμπληρώνει η επιχείρηση εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου κι όπως προκύπτει πολύ δύσκολα θα ευοδωθεί από τη σημερινή περιφερειακή αρχή. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης το θέμα επανέρχεται περισσότερο μπλεγμένο από την τελευταία φορά που συζητήθηκε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου σκοπεύει να ενημερώσει το Σώμα ότι οι εκκαθαριστές σηκώνουν ψηλά τα χέρια, ισχυριζόμενοι ότι δεν τους έχουν παραδοθεί όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τους εργαζόμενους, που όμως τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών εδώ και έξι μήνες…

Χθες μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Χίου κινήθηκε και δικαστικά κατά των εργαζομένων, ζητώντας τους με εξώδικο να παραδώσουν τα στοιχεία στους εκκαθαριστές.

«Τους έχουμε εξηγήσει ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο Λογιστήριο της Εταιρείας και είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση τους. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούν από εργαζόμενους που έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών από τον περασμένο Ιούνιο κι έχουν να πληρωθούν μισθούς που τους οφείλονται 1,5 χρόνο πριν να τους δώσουν στο πιάτο τα πάντα. Γιατί ορίστηκαν οι εκκαθαριστές; Για να βάλουν την υπογραφή τους σε στοιχεία που θα τους παραδώσουν άνεργοι σήμερα εργαζόμενοι;», απαντούν από την πλευρά τους οι υπό καθεστώς ομηρίας εργαζόμενοι της ΕΝΑ Χίου.

Το πρόβλημα

Εδώ έγκειται και το βασικό σημείο τριβής. Μεταξύ εργαζομένων και περιφερειακής αρχής υπάρχει κλίμα έντονης δυσπιστίας. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή έβαλε στο στόχαστρο την ΕΝΑ Χίου, δεν διασφάλισε τη συνέχεια της, ούτε φυσικά ενδιαφέρθηκε επαρκώς για τη δική τους εργασιακή συνέχεια.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια η εκκαθάριση της Εταιρείας και φυσικά τίποτα να μην προχωρά στο σχεδιασμό αντικατάστασης της από άλλη Αναπτυξιακή ή στην αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου στον Κάμπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ