14.6.2014 12:15

Σκάφος Τούρκου διακινητή εμβόλισε σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου στις Οινούσσες

Έναν 25 χρονο διακινητή και 16 παράνομους μετανάστες συνέλαβαν σήμερα το πρωί τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου  στη θαλάσσια περιοχή της νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.

Συγκεκριμένα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ν. ¨ΒΑΤΟΥ”, εντόπισε ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των οποίων, εμβόλισε το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές στην πρύμνη.

Τελικά, το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε και μέλη του πληρώματος του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που επιβιβάστηκαν σε αυτό, συνέλαβαν τον χειριστή του καθώς και δεκαέξι (16) παράνομους μετανάστες.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες καθώς και το σκάφος μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου όπου και παραδόθηκαν σε στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ