20.1.2016 10:03

ΣΚΑ(ε)Ι μύτη νέο δάσος στη Νέα Μονή [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Μία νέα προσπάθεια να αναπληρωθεί το μαύρο τοπίο που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ αλλά και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με 1.500 δέντρα τα οποία θα φυτευτούν στην περιοχή της Νέας Μονής την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Σταμάτη Ασημένιου.

«Υπάρχει αποτέλεσμα»

Ένα χρόνο μετά τις προσπάθειες αναδάσωσης της περιοχής της Νέας Μονής τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Β. Ποταμούση τα στοιχεία από το Δασαρχείο δείχνουν ότι πάνω από το 70% των δενδροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι έχουν επιτύχει.

Βέβαια η επιτυχία, όπως είπε, είναι σχετική αφού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως, ο τρόπος που γίνεται η φύτευση, οι καιρικές συνθήκες αλλά και πολλά άλλα.

«Καλούμε τους συνδημότες αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις να δώσουν και αυτή τη φορά το «παρών» στη συγκεκριμένη δράση», κατέληξε η ίδια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ