15.1.2017 14:56

Σημαντικό έλλειμμα της Ε.Ε. στο προσφυγικό [ΒΙΝΤΕΟ]

ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΦΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΜΑΝ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα νησιά πλήττονται χωρίς ουσιαστική βοήθεια διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στη Χίο ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Μαν. Κεφαλογγιάννης. Χωρίς να διστάζει να αποδεχτεί το σημαντικό έλλειμμα της Ε.Ε. στην ως τώρα αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο πρώην υπουργός επέρριψε σημαντικό μέρος της ευθύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αδυναμία έγκαιρης απορρόφησης των κονδυλίων που διαθέτει η Ε.Ε..

Ο κ. Κεφαλογιάννης, πιστός στην πολύ προσεκτική γραμμή της Ν.Δ. για το προσφυγικό, απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και ήταν μάλλον γενικόλογος ως προς τη δυνατότητα ενίσχυσης από την Ε.Ε., αναφερόμενος σχεδόν αποκλειστικά στις γνωστές μέχρι σήμερα δυνατότητες χρηματοδότησης των νησιών από τα μέτρα ενίσχυσης που αφορούν όλη τη χώρα.

Αντίθετα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για εκχώρηση του δικαιώματος του μειωμένου φορολογικού συντελεστή στη νησιωτική χώρα. «Δυστυχώς η επιστροφή του είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτεί ομόφωνη απόφαση των μελών του Ecofin», εξήγησε.

Ταραχοποιός

Σημαντικό μέρος των αναφορών του στην εκδήλωση πίτας της ΝΟΔΕ Χίου έπαιξε η κριτική του στην εξωτερική πολιτική Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε «ταραχοποιό», στοιχείο που του αποδίδεται από τις σχέσεις της Τουρκίας με όλα τα κράτη της ευρύτερης περιοχής. «Η Τουρκία διαρκώς απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», διαπίστωσε.

Δεν παρέλειψε φυσικά να συγχαρεί τους νεοδημοκράτες της Χίου, χαρακτηρίζοντας το νησί ως «πρότυπο κομματικής λειτουργίας για τη Ν.Δ.». Προλογίζοντας τον ευρωβουλευτή ο Ν. Μηταράκης επεσήμανε ότι η επίσκεψη του στη Χίο είναι η απόδειξη του ενδιαφέροντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς έρχεται ως συνέχεια αλλεπαλλήλων σημαντικών επισκέψεων το τελευταίο διάστημα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ