28.8.2015 14:06

Σημαντική κατολίσθηση

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΩΝ,ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γκρεμίζεται ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος στο 2ο χλμ. μεταξύ Κοινής και Πατρικών, στην περιοχή Αγ. Ειρήνη. Ο ευρύτερος χώρος έχει σημαντικό ιστορικό κατολισθήσεων, το οποίο οφείλεται στα  σαθρά ασβεστολιθικά πετρώματα του υπεδάφους. Το νέο ρήγμα είναι αρκετά μεγάλο και συνεχώς διευρύνεται. Οι κάτοικοι της περιοχής παρακαλούν την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας να αποκαταστήσει γρήγορα τη βατότητα για δύο σημαντικούς λόγους.

Επικινδυνότητα

Ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, το σημείο δεν έχει αποκλεισθεί, δεν έχει σημανθεί με πινακίδες και βραδινό φωτισμό επικινδυνότητας. Η σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων κινδυνεύει σοβαρά. Οι δύο κώνοι που έχουν τοποθετηθεί δεν επαρκούν.

Η συγκοινωνία

Κάτοικοι των δύο χωριών επισημαίνουν ακόμη ότι αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η βατότητα, με τις βροχές του χειμώνα ο δρόμος θα κοπεί στη μέση και η συγκοινωνία Χίος-Καλαμωτή θα διεξάγεται μόνο από τα Αρμόλια ή το Λιλικά.

Βίρι

Για να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα του προβλήματος επισημαίνουμε ότι το νέο ρήγμα βρίσκεται κοντά στην παραλία Βίρι, όπου όλος ο δρόμος γκρεμίζεται και επισκευάζεται συνεχώς, αναποτελεσματικά.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ