2.2.2017 16:10

Σημαντική η αλλαγή κατηγορίας κεντρικών δρόμων του νησιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ

Της αλλαγής στους χαρακτηρισμούς κεντριών οδικών αξόνων του νησιού και αποχαρακτηρισμού τους από εθνικούς σε δημοτικούς ή και το αντίστροφο επιχαίρει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ποδηλάτες Χίου. Σε αυτήν  αναφέρει:

«Η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που εξέτασε και αποδέχθηκε ομόφωνα (με καθυστέρηση 11 μηνών…) το κοινό αίτημα φορέων, πολιτών, εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών, για την αλλαγή κατηγορίας από Εθνική σε Δημοτική οδό, του δρόμου από τον κόμβο του Νεοχωρίου δια του Κάμπου, της πόλης, της Λέτσαινας και του Αγίου Λουκά μέχρι το Τάγμα και αντικατάσταση του τμήματος της Εθνικής οδού από τον κόμβο του Νεοχωρίου δια της περιφερειακής Θυμιανών, του παραλιακού του Αεροδρομίου μέχρι το περίπτερο στον Ν.Ο. Χίου και της Περιφερειακής της πόλης μέχρι της συμβολής της με την παραλιακή Εθνική οδό Καλλιμασιάς, Χίου, Βροντάδου, Καρδαμύλων, θα ανοίξει νέους «δρόμους» για το νησί μας.

         Εφ’ όσον συνεργασθούν: Δημοτική Αρχή και Περιφερειακή Ενότητα, θα τρέξουν οι διαδικασίες στο Υπουργείο, για την υπογραφή (2) δύο «εύκολων» Υπουργικών Αποφάσεων.

          Τότε θα ανοίξει (σε δύσκολους καιρούς) μια σημαντική καινούργια σελίδα πολλαπλής χρησιμότητας με την κατασκευή σύγχρονων οδικών έργων.

         Συγκεκριμένα, δίδεται η δυνατότητα:

 α) στον Δήμο, να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του και να εντάξει στο Δημοτικό δίκτυο την πρώην Εθνική οδό με μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και

 β) στην Περιφερειακή Ενότητα, να αναβαθμίσει τους Περιφερειακούς και τον παραλιακό του Αεροδρομίου, ώστε από τη μια να πιάσουν τόπο τα χρήματα που μας έδωσαν και από την άλλη όλα τα πιο πάνω έργα, να συλλειτουργήσουν και να προσφέρουν οδική ασφάλεια και σημαντική βελτίωση της καθημερινότητας στα κύρια οδικά δίκτυα που εξυπηρετούν το πολυπληθέστερο τμήμα του νησιού.

         Για την ιστορία, εκτός από τους ποδηλάτες Χίου, το αίτημα υποστηρίχθηκε και από τους Φίλους του Πεζού, το Ποδηλατείν, τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας (Chios Running), τον Σύλλογο Θιγόμενων Σχεδίου Πόλεως, το Φιλοπρόοδο όμιλο Κάμπου, το Σύλλογο Καμπούσων και Φίλων του Κάμπου Αττικής, το Γυμνάσιο Κάμπου, το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου, το Επιμελητήριο Χίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο – Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου και την Τροχαία Χίου.»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ