30.12.2013 18:40

Σήμα αυστηρότητας η έκπτωση της ΑΚΑΜΑΣ

Μέσω τηλεδιάσκεψης κηρύχθηκε έκπτωτη από το πρώτο τμήμα του έργου Βελτίωση οδικού δικτύου Μερσινίδι – Καρδάμυλα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η εταιρεία ΑΚΑΜΑΣ.

Συνέπεια της έκπτωσης είναι να καταπέσει υπέρ του Δημοσίου η εγγυητική επιστολή, ύψους 1,3 εκ. ευρώ, και να ξεκινήσουν διαδικασίες εντοπισμού νέου αναδόχου για την ολοκλήρωση της γέφυρας στο Παντουκειός και του δρόμου από το Μερσινίδι μέχρι το Μηλιγγά. Η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου είναι διασφαλισμένη, διαβεβαιώνει η Περιφέρεια.

Εκείνο που κανένας με ασφάλεια δεν μπορεί να διαβεβαιώσει είναι ότι η ολοκλήρωση του έργου δεν θα μπλέξει σε δικαστικό κυκεώνα, με αποτέλεσμα να μην προφτάσει να ολοκληρωθεί ως την καταληκτική προθεσμία των αρχών του 2015.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου πάντως εκτιμούν ότι η σκληρή για τη βιωσιμότητα της ΑΚΑΜΑΣ απόφαση είναι ένα σήμα προς πάσα κατεύθυνση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που διαχειρίζονται έργα ότι τα περιθώρια ανοχής παράβασης των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης τους έχουν εξαντληθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ