6.5.2014 12:09

Σιγουριά αποκατάστασης παρέχει η θαλάσσια οδός

• ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Την αίσθηση ότι η ενασχόληση με τη ναυτιλία και τα παραναυτιλιακά επαγγέλματα παρέχει τις εγγυήσεις σίγουρης σταδιοδρομίας για τους νέους πέτυχε να εδραιώσει σε όσους παρακολούθησαν την επιτυχημένη διημερίδα «Χίος-Ναυτιλία-Ιστορική Διαδρομή-Σύγχρονες Προκλήσεις-Αινίγματα»που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού».

Στις ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες του Ιδρύματος περισσότεροι από 200 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Ακαδημιών Ε.Ν. Χίου και Οινουσσών  ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις της ναυτιλίας κι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας δεν κινδυνεύει την επόμενη δεκαετία.

Η Διημερίδα διεξήχθη σε τέσσερις συνεδρίες στις οποίες εξετάσθηκαν θέματα τα οποία εντάσσονταν στα πλαίσια των γενικότερων τίτλων: Εθνική ναυτιλιακής πολιτικής,  Ναυτιλία-Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Ναυτικό Θεσμικό Πλαίσιο και  Διεθνής Ναυτιλία-εξελίξεις.

Συμμετείχαν ως εισηγητές εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, οι οποίες παρουσίασαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αναλύσεις, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε όλες τις συνεδρίες στη Χίο και τις Οινούσσες.  

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος της διημερίδας είναι ότι τόσο ο καπ. Παν. Τσάκος όσο και το σύνολο των εισηγητών παρακολούθησαν το σύνολο των τοποθετήσεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις απόψεις που μετέφεραν οι εισηγητές σπουδαστές. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ