27.11.2014 18:04

Σιγά, ο λαός ακόμη κοιμάται [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Μπορεί ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για ακόμη μια χρονιά να είναι λιτότητας και εξαθλίωσης αλλά η απάντηση των εργαζομένων μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία, επίσης για μια ακόμη φορά, ήταν μικρή και διχασμένη.

Δυο οι συγκεντρώσεις δυο και οι πορείες από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Βουνακίου και από το ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς, ίδια τα ζητούμενα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, μισθοί και συντάξεις και τέλος στην πολιτική των μνημονίων.

Στην πλατεία

Εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατικού κέντρου,  βρέθηκαν στην πλατεία και λιγοστοί συνειδητοποιημένοι πολίτες που συμμετείχαν στην απεργία αλλά και στην αντίστοιχη κινητοποίηση. Ο κόσμος ίδιος με την ίδια ακριβώς σύνθεση όπως και κάθε φορά, απόδειξη κι αυτό της απογοήτευσης, της ανοχής μιας μίζερης κατάστασης για τους υπόλοιπους που αφήνουν τους λίγους να μάχονται για τους πολλούς. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα Σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ και Δημοσίου, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ο ΣΕΣΝΟΧ, το Σωματείο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στην αγορά

Μετρημένα στα δάκτυλα τους ενός χεριού, ίσως και λιγότερα, ήταν τα καταστήματα που ακολούθησαν την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου για κλείσιμο 10.00-12.00.

Όχι στους ιδιώτες

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα ανεχθούν την είσοδο ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Χίου και ζητώντας από τον Δήμο να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ