18.5.2015 15:44

Σχέδια επί «tablet»

ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Τη δική τους εκδοχή για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιόκτητα κτίρια εντός κι εκτός κέντρου, δίνουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Όπως σημειώνουν το ζήτημα της μετεγκατάστασης τέθηκε πρώτα από τους ίδιους εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στα ήδη υπάρχοντα κτίρια.

Μάλιστα στηλιτεύουν τη στάση του Μ. Βουρνού λέγοντας ότι ο «Δήμαρχος Χίου παρουσίασε σχέδια επί tablet, τα οποία ενδέχεται να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Δήμου:

«Ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν .Χίου προς αποφυγή  λανθασμένων συμπερασμάτων, όπως  στοχευμένα μεθοδεύεται  και υιοθετεί μερίδα τοπικών μέσων ενημέρωσης  και προς αποκατάσταση της αλήθειας  δηλώνει τα εξής:

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης υπηρεσιών του Δήμου λόγω των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν τέθηκε από τους εργαζομένους εκ νέου, εξίσου επιτακτικά με το παρελθόν και τα προβλήματα  έχουν να κάνουν με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, τα οποία έχουν επισημανθεί πολλάκις και από την Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου.

Ο κ.  Δήμαρχος όλο το προηγούμενο διάστημα ουδέποτε   ενημέρωσε το Σύλλογό   μας σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να εξευρεθεί λύση  στο έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τμήμα των Υπηρεσιών του Δήμου.  Σχέδια επί χάρτου ή μάλλον επί tabletμάς παρουσίασε  τελικά ο κ. Δήμαρχος,  τα οποία ενδέχεται να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου και μόνο με την ύπαρξη των ικανών και αναγκαίων συνθηκών….

Η επίλυση του ζητήματος δεν είναι θέμα “ ξεβολέματος” των υπαλλήλων .  Είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας των εργαζομένων αλλά και  εξυπηρέτησης  των δημοτών. Στα πλαίσια της λειτουργίας του Δήμου είναι ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και αυτό συχνά καθορίζει το πού αυτές θα στεγαστούν σε συνδυασμό με το ότι σε κάθε περίπτωση  πρέπει να διαθέτουν τον επαρκή και κατάλληλο χώρο  και να είναι  εύκολα προσβάσιμες  σε όλους τους πολίτες, ώστε να εξασφαλίζεται η εξυπηρέτησή τους.

Ο κος Δήμαρχος γνωρίζει καλά το πλαίσιο κάτω από το οποίο πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες και είναι άδικο να μεταθέτει στους εργαζομένους το πρόβλημα ενώ η δημοτική αρχή αρνείται να εργαστεί ουσιαστικά για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Τέλος αν πράγματι θέλει να «σπάσει αυγά¨» όπως προτρέπει σχετικό δημοσίευμα τον κ. Δήμαρχο  ….ας το κάνει με τους φορείς που στεγάζονται σε δημοτικά ακίνητα προορισμένα να στεγάσουν δημοτικές υπηρεσίες  τα οποία έχουν παραχωρηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές και συνεχίζει να αποδέχεται η σημερινή δημοτική αρχή , εξαντλώντας έτσι τις διαθέσιμες λύσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης.  Είναι καιρός πλέον οι προθέσεις του κ. Δημάρχου να γίνουν πράξεις και υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων να συμβάλει στην από κοινού προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του  Δήμου και των υπηρεσιών του». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ