30.6.2018 19:40

ΣΕΣΝΟΧ:«Τη δημόσια υγεία τη στηρίζουν, την ασκούν οι λειτουργοί της υγείας»

Τα βέλη τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου στρέφουν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ μετά τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου «περί προστασίας δημοσίου φορέα και υγείας του λαού».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Ο ΣΕΣΝΟΧ καταδικάζει απερίφραστα την βαρβαρότητα και την  απανθρωπιά της διορισμένης διοίκησης  του Νοσοκομείου Χίου από την συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως εκφράστηκε προκλητικά στη συνέντευξη τύπου ότι «Προστατεύουν το Δημόσιο φορέα και την υγεία του λαού», από τους εργαζόμενούς του. 

Τη δημόσια υγεία την στηρίζουν, την ασκούν οι λειτουργοί της υγείας, που εδώ και εννέα χρόνια υφίστανται την αντιλαϊκή πολιτική.  Τη δημόσια υγεία τη στηρίζουν με την υπερεργασία τους, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μείωση προσωπικού, του προϋπολογισμού των δαπανών για την περίθαλψη των ασθενών, τις  ελλείψεις νοσηλευτικών υλικών,  τις κτηριακές υποδομές, που καταρρέουν (βλ. Παθολογική, Μαιευτική, Χειρουργεία). Έτσι «Προστατεύουν» οι κυβερνώντες και οι διορισμένοι της Δημόσιας Υγείας!!!

Όσον αφορά τις διεκδικήσεις μας!!! 

Οι ίδιοι οι διοικούντες με τις τοποθετήσεις τους απέδειξαν την πραγματικότητα.

Η «αιφνίδια» διεκδίκησή μας ξεκινά από το 2005! Κερδήθηκε  με δικαστική απόφαση και μας έδωσαν το  μόχθο μας το 2013!  Μετά από 8 χρόνια!!!

Άρα η διοίκηση μας προτείνει άλλα 8 χρόνια δικαστικών αγώνων για να δικαιωθούμε!!!

Αυτό δε που μας προκαλεί έκπληξη είναι ότι σε άλλο νοσοκομείο της ίδιας ΔΥΠΕ που ανήκει  και το Νοσοκομείο μας, το διοικητικό συμβούλιο για την ίδια ακριβώς υπόθεση ψήφησε υπέρ των εργαζομένων.

Είναι εργατική ηθική οι εργαζόμενοι να διεκδικούν από τους εργοδότες τους τα μέσα για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια!

Είναι εργατική ηθική και συνείδηση ότι εμείς δουλεύουμε και οι εργοδότες ζουν από τον παραγόμενο πλούτο που παράγουμε!  Αίσχος να καλλιεργείται τον κοινωνικό αυτοματισμό,  στην κοινωνία που την έχετε καταρρακώσει δημιουργώντας ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων. 

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος  και θα συνεχιστεί έως ότου το νόμιμο και το ηθικό να συμπορευτεί με το δίκιο του εργάτη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ