30.4.2016 10:10

Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ προς Κυβέρνηση: «Κάτω τα χέρια από το ταμειακό απόθεμα του Νοσοκομείου»

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου Νοσηλευτικού, παραϊατρικού, Διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου,  ζητάει με υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου. Παράλληλα με δεύτερο υπόμνημά τους ζητούν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου να μην παραχωρήσει   τα αποθεματικά του  Νοσοκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρουν:

«Ο Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ με αφορμή τη λήξη των Συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στην κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, την επι έξι χρόνια μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και τις ταυτόχρονες συνταξιοδοτήσεις από το 2009, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βιώνουμε την επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών δεδομένου της αύξησης της διέλευσης των ασφαλισμένων και μη, καθώς και του προσφυγικού. Θεωρούμε δε ότι, με βάση το οργανόγραμμα λειτουργίας του λείπει το 40% με 50% των εργαζομένων, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και την υποβάθμιση της λειτουργίας των κλινικών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας.  Ενώ, Παράλληλα έχουμε την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του Νοσοκομείου και τη λειτουργία ιδιωτικών συνεργείων  σ’ αυτό. Καθοριστικός παράγοντας του συνεχώς μειωμένου προϋπολογισμού  του, που μόλις ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξημένες ανάγκες, με βάση τα στοιχεία της κίνησης ασθενών στις κλινικές επείγοντα και εξωτερικά ιατρεία. Θεωρούμε ότι ως εργαζόμενοι δεχόμεθα βαριές επιπτώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα με βάση το κατάπτυστο 3ο μνημόνιο, αλλά και την υλοποίηση των δύο άλλων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την άμεση – εδώ και τώρα, με βάση τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν των τμημάτων και κλινικών….

Τις τελευταίες ημέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί και πάλι την πολιτική λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων όπως έκανε και το καλοκαίρι του 2015. Ήδη έχει υλοποιηθεί η μεταφορά στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος των ταμειακών διαθέσιμων της Βουλής, του ΕΟΠΠΥ, του ΟΑΕΔ και νοσοκομείων. Απαιτούμε να δεσμευτεί ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ότι δεν θα εφαρμόσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ότι δεν θα δώσει τα διαθέσιμα του Νοσοκομείου στην κυβέρνηση, στερώντας ακόμη περισσότερες υπηρεσίες από το λαό  του νησιού μας και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ