12.10.2022 7:02

ΣΕΣΝΟΧ - Καταγγελία για τη διαδικασία εκλογής αιρετών εκπροσώπων στο Υπ. Συμβούλιο του Νοσοκομείου

Τη συμμετοχή υποψηφίου σε συνδυασμό, για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, που δεν φέρει τα τυπικά εργασιακά προσόντα, καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωσή του ο ΣΕΣΝΟΧ, σημειώνοντας ότι με την ανοχή της Διοίκηση του Νοσοκομείου φαλκιδεύεται η εκλογή εκπροσώπου μονίμων υπαλλήλων, αφού συμμετέχει υποψήφιος με την εργασιακή ιδιότητα ΙΔΑΧ. 

Αναλυτικά ο ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει:

Σε λίγες μέρες πραγματοποιούνται (Παρασκευή 14/10/22) οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, μονίμων και ΙΔΑΧ, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Χίου.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων των συνδυασμών στη Διοικητική υπηρεσία έφερε στην επιφάνεια τη συμμετοχή υποψηφίου σε συνδυασμό, που δε φέρει τα τυπικά εργασιακά προσόντα, προκειμένου να εκπροσωπεί το μόνιμο προσωπικό, αφού η υποψηφιότητά του έγινε κατά παρέκκλιση της σχετικής υπουργικής απόφασης   ΔΙΚΠΡ/Υ80/30/8703/16/19-09-1988 (684/Β’) η οποία προβλέπει ξεχωριστές υποψηφιότητες και καταστάσεις μονίμων υπαλλήλων από τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ,  καθιστώντας έτσι την εκλογική διαδικασία προβληματική και άκυρη.

Παρ’ όλες τις συνδικαλιστικές-δεοντολογικές προσπάθειες που έγιναν προς τη Δ/ση του Νοσοκομείου να αρθεί το αδιέξοδο, δεν υπήρξε η γόνιμη προσέγγιση από την πλευρά της.

Η μη αντιμετώπιση του ζητήματος φαλκιδεύει την εκλογή του εκπροσώπου των μονίμων υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό συμβούλιο του Νοσοκομείου, αφού συμμετέχει υποψήφιος με την εργασιακή ιδιότητα ΙΔΑΧ σε κοινό συνδυασμό με μονίμους υπαλλήλους   και η συμμετοχή του αυτή  θα καθιστά τις αποφάσεις του ΥΣ έωλες και διάτρητες!!!

Καλούμε τη Δ/ση του Νοσοκομείου Χίου να μην προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία και να διορθώσει τα κακώς κείμενα μέχρι  την Πέμπτη 13/10/22 και ώρα 11π.μ .

Σε περίπτωση η διοίκηση δεν αποσύρει το παράνομο ψηφοδέλτιο τότε, καλούμε τους δύο νόμιμους συνδυασμούς, Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) και Ανεξάρτητη  Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ), να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν τις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης, που μπορεί να επιφέρουν βλαπτικές επιπτώσεις στους συναδέλφους μας.

Τέλος σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία με τη συμμετοχή του παράνομου ψηφοδελτίου, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο εναντίον του αποτελέσματος και της Διοικήτριας η οποία φέρει και την αποκλειστική ευθύνη.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ