27.5.2014 11:45

Σεμινάρια σίτισης, χωρίς…φαΐ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Λιγότερο από 200 ευρώ καθαρά θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε καφετέριες, εστιατόρια, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία και γενικά σε  επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τρόφιμα και ποτά, οι οποίοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο 40 ωρών επιδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  ΛΑΕΚ 2014.                                                                                     Απασχόληση

«Τα σεμινάρια θα γίνουν το Φθινόπωρο στο ΚΕΚ Β. Αιγαίου Μπουμπάρη/Μπάτση στην περιοχή του Γρού, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 25 υπαλλήλους δηλωμένους στο ΙΚΑ. Οι επιμορφούμενοι θα αποκτήσουν την αναγκαία πιστοποίηση ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων και ποτών», δηλώνει η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος Αγγελική Αθηναίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να απασχολούνται στις επιχειρήσεις και την περίοδο  που θα γίνει το σεμινάριο.                                        

Αρνητικά

Στα αρνητικά για τους ενδιαφερόμενους είναι το μικρό ποσόν επιδότησης που θα λάβουν καθαρά, αφού από τα 200 ευρώ μικτά θα αφαιρεθούν τα ασφάλιστρα  και το τέλος λήψης της πιστοποίησης. Για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και επιχειρήσεις σίτισης, που προσλαμβάνονται κυρίως για τη θερινή σεζόν, ο ορισμός του για το Φθινόπωρο αποτελεί ντεζαβαντάζ, αφού οι περισσότεροι θα έχουν λύσει τις συμβάσεις εργασίας και δεν θα δικαιούνται να συμμετάσχουν επειδή απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να εργάζονται την περίοδο της επιμόρφωσης! Πολλοί από αυτούς μάλιστα θα επιλέξουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, που είναι μεγαλύτερο από το ποσόν της επιδότησης! Με αυτά τα δεδομένα θα χάσουν πολλοί το δικαίωμα συμμετοχής.                                                                                                   

Θετικά

Στα θετικά για τους υπαλλήλους καταγράφεται ότι με τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στον εργασιακό τομέα, η κατοχή  πιστοποίησης ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων θα τους δίνει προτεραιότητα σε προγράμματα προσλήψεων.              Για τους εργοδότες  στα θετικά καταγράφεται το ότι έχοντας πιστοποιημένους εργαζόμενους θα είναι απόλυτα καλυμμένοι στους ελέγχους ασφάλειας των αρμόδιων υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Χίου με την κ Αθηναίου Αγγελική στο τηλ: 22710-44524  και στο e-mail : fratzear@hotmail.com, ή  με τις κ. Τζανετή Μαριέλενα, και Ευστρατίου Μαρία στο «ΚΕΚ Βορείου Αιγαίου» στα τηλέφωνα 22710-81272-3.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ