5.12.2019 13:23

ΣΕΙΥΧ: «Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου- συνδικαλιστή από την εταιρία «ΜΠΑΛΗΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΡΑΣ Ο.Ε.», που δραστηριοποιείται στο εμπόριο φιαλών υγραερίου.

Είναι αβάσιμη η αιτιολογία της εργοδοσίας ότι είχε εποχικό χαρακτήρα η απασχόλησή του, όταν η σύμβαση που υπέγραψε είναι αορίστου χρόνου. Η απόλυση συνδέεται άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, επί χρόνια μέλος του ΔΣ  στο Σωματείο Οικοδόμων.  Η εργοδοσία καταπατάει ακόμα και τους νόμους του εργατικού δικαίου, αποδεικνύοντας ότι έχουν μπει γερά θεμέλια στο αντεργατικό οπλοστάσιο για να εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση. 

Πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική απόλυση, που δείχνει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας προκειμένου να μπορέσει να αυγατίσει τα κέρδη της. Είναι φανερό ότι η αιτιολόγηση της απόλυσης δεν έχει καμία βάση. «Σαν τρίχα από το ζυμάρι» πετάνε το συνάδελφο αφού πρώτα τον «ξεζούμισαν», μιας και οι υπερωρίες ήταν καθημερινό φαινόμενο, ενώ το εξαήμερο ήταν μόνο στα χαρτιά. Είναι ενδεικτικό ότι ο συνάδελφος δεν πήρε ούτε μια μέρα άδεια στους τέσσερις μήνες δουλειάς μιας και όλη τη δουλειά της παραλαβής, αποθήκευσης, παραγγελιών, μεταφοράς, εγκατάστασης, διανομής την έκανε μόνος του με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια του ίδιου και του φορτίου.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα και ΣΥΡΙΖΑ πριν, έχουν τεράστιες ευθύνες. Με τους νόμους τους από τη μια λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ότι γουστάρει στους χώρους δουλειάς και από την άλλη προσπαθούν να αποδυναμώσουν τα συνδικάτα και την οργάνωση των εργαζομένων, βάζοντας εμπόδια στην απεργία (νόμος ΣΥΡΙΖΑ), συνδικαλιστικό νόμο της ΝΔ κλπ.

Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με τη λογική «είναι δικαίωμα του εργοδότη να απολύει όποιον θέλει, όποτε θέλει». Το ταξικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει αυτή η λογική στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι δεν είναι πουκάμισα όταν δεν μας κάνει το ένα να βάζουμε το άλλο. Θα μπούμε μπροστά και θα βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία. Οι ίδιοι εργαζόμενοι χρειάζεται να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να τσακίσουν το φόβο και την τρομοκρατία. Να οργανωθούν στο Σωματείο τους, να διεκδικήσουν όλα αυτά που του κλέβουν κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου η οποία δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Καλούμε όλα τα Σωματεία του νησιού να καταδικάσουν την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή και να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή του.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ