20.4.2022 12:05

ΣΕΙΥΧ - Προγραμματισμός των επόμενων δράσεων και περιοδειών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συνεδρίασε την Κυριακή 17 Απρίλη 2022.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Στην εισήγηση, που παρουσιάστηκε:

·Aπολογισμός της δράσης μας για την προετοιμασία της απεργίας της 6ης Απρίλη 2022.

·Προγραμματισμός για την προετοιμασία της νέας απεργίας την Κυριακή 1η Μάη, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

·Οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την εμπλοκή της χώρας μας, τους ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους για γενίκευση με τους σκληρούς ανταγωνισμούς των Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνας με θύματα να είναι πάντα οι λαοί.

·Ανακοίνωση καταγγελία για την καταδίκη συναδέλφισσας πρώην προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε 6 (έξι) μήνες φυλάκιση με αναστολή.

·Ενώ τέλος αναδείχθηκε η ανάγκη να ανάψει η σπίθα και να οργανωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ που νομίζει ότι με τα ψίχουλα θα μπορέσει να κατευνάσει το θυμό και την οργή του λαού.

Αποφασίστηκε:

·Προγραμματισμός περιοδειών αρχικά σε καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κλπ με την ανακοίνωση του Σωματείου για τις δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων ότι εργοδότες τους ζητάνε να επιστρέψουν το δώρο του Πάσχα.

·Πραγματοποίηση περιοδειών με το κάλεσμα του Σωματείου μας για την απεργία της 1ης Μάη, με προσυγκέντρωση 10:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

·Συμμετοχή στη σύσκεψη του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 26 Απρίλη 18:30 στην Αίθουσα του Δήμου και κάλεσμα όλων των Σωματείων του ιδιωτικού τομέα, για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας.

·Πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ την Μ. Πέμπτη 21 Απρίλη 2022, 11:00πμ, για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, για να μην μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

· Συμφωνήσαμε στο ψήφισμα ναυτεργατικών Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και ΝΤ Λέσβου, Λήμνου, Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Αγροτικών Συλλόγων ενάντια στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα νησιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ