22.1.2013 14:11

Σειρά δράσεων για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ Καρδαμύλων

Πολυποίκιλες δραστηριότητες και τομείς δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Καρδαμύλων για τους επόμενους δύο μήνες.

Τέχνη και πολιτισμός, συνταγές μαγειρικής αλλά και πολλές δραστηριότητες από θέατρο μέχρι και επιτραπέζια παιχνίδια, είναι μερικά μόνο από όσα θα παρακολουθήσουν τα παιδιά το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα όπως ενημερώνει το ΚΔΑΠ των Καρδαμύλων οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

  1. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Εισαγωγή στην έννοια του Χειμώνα.

Σε αυτή την θεματική ενότητα, τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια των εποχών και συγκεκριμένα του Χειμώνα. Κάνοντας κατασκευές φτιάχνουμε τον Χιονάνθρωπο από πλαστικά ποτηράκια, την ανθισμένη αμυγδαλιά από χάντρες, το δέντρο των 4 εποχών, ζωγραφίζουμε τα φρούτα και τα ζώα του Χειμώνα, μαθαίνουμε πώς να προστατευόμαστε από το κρύο και κατασκευάζουμε μετεωρολογικό πίνακα.

  1. Τέχνη και Πολιτισμός

Στο Α μέρος της ενότητας αυτής, παρουσιάζουμε στα παιδιά αρχικά τα μουσεία της Χίου και τα βασικά τους εκθέματα, στην συνέχεια μέσα από προβολή φωτογραφιών σε ηλεκτρονική μορφή γίνεται αναφορά σε σημαντικά μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο Β μέρος της ίδιας ενότητας παρουσιάζουμε τα 7 Θαύματα του κόσμου μέσα από προβολή και σχολιασμό φωτογραφιών.

  1. Παιδιά και γονείς

Ενημέρωση γονέων για τα παρακάτω θέματα: α) Σχέσεις αδελφών και β) ασφαλής πλοήγηση στο internet

  1. Κουκλοθέατρο. Α) Το ταξίδι της Βροχούλας. Β) Καραγκιόζης

Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε στα παιδιά κουκλοθέατρο με δύο θεματικές : α) Το ταξίδι της Βροχούλας, ο κύκλος του νερού και β) Ο γάμος του Καραγκιόζη. Κουκλοθέατρο βασισμένο στην παγκόσμια ημέρα γάμου.

  1. Προετοιμασία για επανέκδοση της εφημερίδας μας

Συζήτηση και συλλογή υλικού με την συνεργασία των παιδιών καθώς και φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας.

  1. Συλλογές

Έκθεση συλλογών από νομίσματα, κάρτες, γραμματόσημα κ.λ.π.

  1. Αρχή του Τριωδίου. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Θα μιλήσουμε στα παιδιά για το Τριώδιο. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε μάσκες από ποικίλα υλικά και θα συζητήσουμε για τα αποκριάτικα δρώμενα του χωριού.

  1. Εικαστικά. Χρώματα, σχήματα και μυρωδιές.

Σε αυτή την ενότητα, θα συλλέξουμε υλικά που θα αποτελέσουν το βασικό κομμάτι αυτής της δραστηριότητας. Θα τους μιλήσουμε για τις κατηγορίες των μπαχαρικών, για τα όσπρια και τα ζυμαρικά, θα τους εξηγήσουμε από ποια υλικά προέρχονται, πόσο κοστίζουν, που και πως χρησιμοποιούνται.

  1. Πολιτισμοί και φυλές του κόσμου

Σε αυτή την ενότητα θα μιλήσουμε για τις διάφορες φυλές του κόσμου και θα επικεντρωθούμε στους Ινδιάνους. Θα προβάλλουμε το ινδιάνικο χωριό στο Ελατοχώρι Πιερίας, θα διαβάσουμε, θα ζωγραφίσουμε και θα δραματοποιήσουμε τον μαγικό κόσμο των Ινδιάνων.

  1.  Συνταγές

Θα συγκεντρώσουμε νηστίσιμες συνταγές και θα προετοιμάσουμε τα παιδιά για την νηστεία.

Λοιπές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ημερησίως στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π.

            Τα παιδιά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, ασχολούνται με κατασκευές και συνεργάζονται σε ομαδικό παιχνίδι ή παιχνίδι γνώσεων.

            Μέσα από τα παραπάνω αναπτύσσονται οι ικανότητες, οι δεξιότητες των παιδιών, το ομαδικό πνεύμα και προκύπτουν συνεργασίες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ