6.4.2020 13:58

Σεβαστείτε του Χιώτες κύριε Υπουργέ

Ανακοίνωση από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων της Χίου

O κύριος Μηταράκης καλά θα κάνει να πάψει να συμπεριφέρεται ως ισόβιος άρχων στιγματίζοντας με τις ενέργειες του το μέλλον της Χίου για πολλές δεκαετίες..

Να πάψει να επαναλαμβάνει τις άνευ ουσίας δραματικές για τον τόπο θέσεις του!

Να πάψει να μας περιφρονά και να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας!

Να πάψει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα εμμένοντας στα χρεοκοπημένα επιχειρήματα του!

Να λάβει άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών πριν να είναι πολύ αργά!  Εκτός κι αν  μια κρίση κορονωϊού με πολλά θύματα μέσα στη ΒΙΑΛ εξυπηρετεί άλλα σχέδια…

Γιατί αλήθεια αγνοείτε επιδεικτικά  κύριε υπουργέ τις προτροπές της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  μέσω της κυρίας Γιόχανσον που σας καλεί να « αποσυμφορήσετε τα νησιά σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωναιού με την τήρηση των κανόνων που εφαρμόζονται και στον υπόλοιπο πληθυσμό»? Ο ίδιος ο «αρχιτέκτονας» της κοινής δήλωσης Ε.Ε-Τουρκίας Γκέραλντ Γκνάους αποκάλεσε την περασμένη Πέμπτη στη Deutsche Welle την κατάσταση στα νησιά ως «ωρολογιακή βόμβα» συμπληρώνοντας ότι «θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα γίνουν τους επόμενους μήνες επιστροφές στην Τουρκία άρα όσοι ήρθαν στην Ελλάδα θα παραμείνουν στην Ελλάδα»   . Αυτό δηλαδή που εμείς θα έπρεπε με τεράστια διπλωματική πίεση να επιτύχουμε στην Ευρώπη, σήμερα μας το προσφέρουν στο πιάτο κι εσείς  περί άλλα τυρβάζετε…

Ο κύριος υπουργός εκτός από το «τεράστιο» νούμερο της πραγματικής «αποσυμφόρησης» κατά 300 άτομα για το οποίο  μας κάλεσε να πανηγυρίσουμε απέδειξε  με τη συμπεριφορά του  ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοιού  ή κάποιο άλλο σχέδιο που θα ωφελούσε πραγματικά τη Χίο και τα νησιά μας. Οι δε αστείες δηλώσεις  περί του δήθεν «κλειστού» κέντρου στο 17 το οποίο μάλιστα θα ήταν ήδη έτοιμο  να φιλοξενήσει τους μετανάστες, μόνο ως γραφικές ακούγονται στα αυτιά όλου του κόσμου.. Απτή απόδειξη τα πρόσφατα κρούσματα σε Ριτσώνα και Μαλακάσα!  Ο μόνος ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον κύριο υπουργό ήταν ο Δήμαρχος Χίου που θεώρησε την αποσυμφόρηση του 3% ως ιδιαίτερα αισιόδοξη παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι ροές από την Τουρκία λόγω πανδημίας και ότι επί της 8μηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οι φιλοξενούμενοι στη ΒΙΑΛ σχεδόν τριπλασιάστηκαν!! .. Αλήθεια έχουν βάση τα δημοσιεύματα αλλά και η δήλωση του ίδιου του υπουργού που θέλουν τον κύριο Κάρμαντζη ως τον μόνο δήμαρχο στο Βόρειο Αιγαίο που έσπευσε να  εξυπηρετήσει τον κύριο Μηταράκη προτείνοντας ιδιωτικό ακίνητο σε χώρο σχεδόν μέσα στην πόλη?  Μπήκε ο δήμαρχος στον κόπο να ζητήσει τη  γνώμη και των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ή ενήργησε σαν φυσικό πρόσωπο αψηφώντας όλες τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ ?

Ο πακτωλός των 700 εκατομμυρίων Ευρώ που καλείται να διαχειριστεί  μετά τον Έβρο το υπουργείο του κυρίου Μηταράκη  είναι τεράστια ποσά και δυστυχώς  «αξιοποιούνται» σε αντιστρόφως ανάλογους σκοπούς από αυτούς που μας υποσχέθηκε ο  ίδιος και η κυβέρνηση του  κυρίου Μητσοτάκη προεκλογικά εξυπηρετώντας τον ένα και μοναδικό σκοπό  που θέλει τη μετατροπή των νησιών μας σε  νησιά  φυλακές της Ε.Ε και την Ελλάδα σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών .

Φτάσαμε στη θέση να αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει σχεδιασμός που δεν τον γνωρίζουμε, που μάλιστα υπηρετείται πολύ πρόθυμα από κάποιους  στη Χίο,  που προβλέπει το “φύτεμα” μιας ακόμα προσωρινής δομής τύπου Σούδας  με πρόσχημα την προσωρινή φιλοξενία των νεοεισερχομένων με  πιθανό στόχο    το μελλοντικό της ξεχείλωμα  και τη μετατροπή της σε μια ακόμα ΒΙΑΛ !!

Τα νησιά μας δεν προτίθενται να γίνουν χώροι απορρόφησης ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων που μοναδικό τους στόχο έχουν τη δημιουργία δομών οποιασδήποτε χωρητικότητας και μετατροπή των νησιών σε φυλακές .

Κύριε Μηταράκη στη Χίο έχει χαθεί  και το παραμικρό ψήγμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σας…    Σας προειδοποιούμε ότι εάν επιχειρήσετε μια ακόμα φορά να εφαρμόσετε τα σχέδια σας με πρακτικές καθεστωτικής επιβολής , όπως αυτή με τα ΜΑΤ , ιδίως εκμεταλλευόμενοι τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία οι Χιώτες θα αψηφήσουμε οποιουσδήποτε κινδύνους και θα αντισταθούμε  με πολλαπλάσια δυναμική από την προηγούμενη φορά . ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗΣ  ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ