30.3.2021 16:11

«Σεβασμός και αιώνια ευγνωμοσύνη στους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το δρόμο της λευτεριάς»

Το μήνυμα του Δήμου Χίου για την Επέτειο μνήμης της Σφαγής της Χίου

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ιστορική όχι μόνο για εμάς τους Χιώτες αλλά και για όλους τους Έλληνες καθώς σαν σήμερα, 30 Μαρτίου του 1822, έγινε η μεγάλη Σφαγή της Χίου από τον Οθωμανικό Στρατό. 

Η αιματοβαμμένη αυτή Ημέρα προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς έχασαν με βίαιο και απάνθρωπο τρόπο τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Χίου, γεγονός που στάθηκε η αφορμή για τη γέννηση του κινήματος του Φιλελληνισμού και τη στήριξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στον τύπο, ζωγράφοι όπως ο Delacroix τις απεικόνισαν μέσα από τα έργα τους και ποιητές όπως ο Victor Hugo, o Hemans και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας έψαλλαν τη θλιβερή καταστροφή.

Αποτίουμε τον σεβασμό και την αιώνια ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το δρόμο της λευτεριάς.

Εμείς, σήμερα, ως άξιοι συνεχιστές της ιστορίας και της παράδοσης οφείλουμε να διαφυλάττουμε με όλες τις δυνάμεις και τη ψυχή μας τούτη τη Γή των προγόνων μας για να την παραδώσουμε αλώβητη και καλύτερη στη νέα γενιά. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ