16.5.2013 14:53

Σε τροχιά οργάνωσης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ

Η προοπτική της δημιουργίας ενός Φορέα Διαχείρισης του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της δημοτικής ενότητας Ομηρούπολης, με πρωτοβουλία του αντιδήμαρχου Νίκου Νύκτα.
Στην πρώτη αναγνωριστική  διαδικασία συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής ενότητας Βροντάδου, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού συλλόγου και των Ενοικιαζόμενων δωματίων. Στην πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκαν οι σύλλογοι των ξενοδόχων και των καταστημάτων εστίασης.                                                                     Στις προθέσεις των πρωτεργατών είναι στο φορέα να συμμετάσχουν εκτός από το Δήμο και την Περιφέρεια εκπρόσωποι των ρουκετατζήδων, των κατοίκων της περιοχής και όλων των επαγγελματικών κλάδων που ωφελούνται από το έθιμο.
Αντικείμενο θα έχει κυρίως την έγκαιρη προετοιμασία της διεξαγωγής του εθίμου και θα στηρίζεται οικονομικά από ταμείο που θα δημιουργηθεί και θα ενισχύεται από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και όχι μόνο από το δήμο, όπως διευκρινίστηκε με σαφήνεια.

Κατάθεση προτάσεων

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην πρώτη χθεσινή διαδικασία ανέλαβαν να ενημερώσουν τα συλλογικά τους όργανα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε επόμενη διευρυμένη συνάντηση, εφ’ όσον όλοι συμφωνούν ότι το έθιμο μπορεί και πρέπει να συντηρηθεί με συγκεκριμένους κανόνες και απαράβατες αρχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ