5.5.2016 13:17

Σε τροχιά καταλήψεων οι Δημοτικοί Υπάλληλοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και έτσι από σήμερα ξεκίνησαν οι καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων.

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται» ανέφεραν στον «π» οι υπάλληλοι του Δημαρχείου Χίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου και προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας.

Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και την Παρασκευή ενώ πρόθεση της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ