2.6.2012 12:40

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αστυνομίας – Δικαιοσύνης

Ανάμεικτα συναισθήματα στην Αστυνομία της Χίου έχει προκαλέσει η απόφαση του Δικαστηρίου στη δίκη των ανηλίκων για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των ναρκωτικών. Η ετυμηγορία ικανοποιεί, ως ένα βαθμό, τις διωκτικές αρχές, καθώς, ειδικά για τους ανήλικους, δεν επιθυμούσαν ούτε οι ίδιες εξοντωτικές ποινές, απ’ την άλλη διαρρέονται σαφείς αιχμές για την πλαδαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την υπόθεση ο αντιεισαγγελέας Δ. Κεφάλας, σε σημείο που οι συνήγοροι υπεράσπισης να χαρακτηρίζουν ως ασαφές το κατηγορητήριο και ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας, συντάκτης του κατηγορητηρίου, εμμέσως να το αποδέχεται!  
Στην Αστυνομία ανεπίσημα εκφράζεται η ικανοποίηση για την 7ετή καταδίκη των δυο από τους πέντε ανήλικους κατηγορουμένους, ενώ για τους τρεις αθώους προβάλουν ενστάσεις μόνο ως προς τη δράση του ενός, για τον οποίο ανέμεναν την έκδοση περιοριστικών όρων. Επισημαίνουν δε το παράλογο οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν προηγηθεί να έχουν απορριφθεί, με τη Δικαιοσύνη τώρα να αποφαίνεται για την αθωότητα τους.
Αιχμές υπάρχουν και για την κάλυψη εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που ενοχλούσαν την Υπηρεσία, ζητώντας της να παρέμβει, εκπαιδευτικοί είναι κι εκείνοι που υπέγραψαν βεβαιώσεις ότι κατηγορούμενος ήταν άριστος μαθητής, όταν είναι γνωστό ότι δεν μπορούσε να στεριώσει σε σχολείο της Χίου», αναφέρουν στον «π», ζητώντας ευθέως από την τοπική κοινωνία να καταλήξει στο τι επιδιώκει.
Η κρίση της Δικαιοσύνης σχολιάστηκε χθες έντονα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, με τις απόψεις να διίστανται αλλά στο τέλος κοινή κατάληξη η ευχή η ετυμηγορία να βοηθήσει πραγματικά τα ανήλικα παιδιά να απεμπλακούν απ’ τα γρανάζια που βρέθηκαν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ