20.5.2015 15:23

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Π.Υ. Χίου

Με επιτυχία διεξήχθη και στη Χίο η πανελλαδική άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς με την ονομασία «Δια πυρός 2015».

Η άσκηση περιελάμβανε όλα τα επιχειρησιακής ετοιμότητας και κατάσβεσης στάδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου συνεπικουρούμενη από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Το σενάριο αναφερόταν σε πυρκαγιά πλησίον του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Στέφανο  και έγινε αντιληπτή από το πλησιέστερο πυροφυλάκιο όπου και ειδοποίησε το κέντρο της πυροσβεστικής. Ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που αφορά κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης καθότι η επέκταση της ήταν μεγάλη λόγω των ισχυρών Β.Α. ανέμων.

Στην άσκηση  πήραν μέρος η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Χίου η οποία κινητοποίησε και τις κοντινές εθελοντικές ομάδες, η Πολιτική Προστασία του Δήμου με υδροφόρες, η 96 ΑΔΤΕ με πεζοπόρο τμήμα, η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία με οχήματα, η Διεύθυνση Δασών, η ΔΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες «Ο» , «Ἱ» ,  και ΛΕΦΕΔ  με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό.

Στο τόπο συντονισμού  αναφέρθηκε ο τρόπος εκκένωσης της περιοχής εφόσον χρειαστεί, ο τρόπος διευκόλυνσης   της διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων, η επικοινωνία μεταξύ των Υπηρεσιών, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας χωματουργικών μηχανημάτων.

Η άσκηση έληξε με επιτυχία στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ