10.4.2012 13:13

Σε κλοιό διαμαρτυρίας το «Σκυλίτσειο»

Την πεπατημένη οδό αντίδρασης ακολούθησαν σήμερα στις 11.00 τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του νησιού, που, έπειτα από πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προήλθε έπειτα από τη σύγκλιση φορέων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Εργατικό Κέντρο.

«Επιλέξαμε συμβολικά το χώρο του Νοσοκομείου, θέλοντας να δείξουμε ότι κοινωνικά δικαιώματα ετών, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δέχονται μαζική επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων», ανέφερε ο κ. Αμπαζής, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες υγιεινής στο Νοσοκομείο είναι τραγικές αφού τα ίδια αναλώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται στον ίδιο ασθενή πολλές φορές μέσα σε διάστημα της ίδιας ημέρας.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο πλάι μας και να αντιταχθεί μαζί με τα συνδικάτα σε μία μάχη που στόχο έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων, καθώς αυτή τη στιγμή επιχειρείται επιμελώς η κατεδάφισή τους», κατέληξε ο ίδιος.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται προς όφελος της κοινωνίας, θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Ότι κάνουμε το κάνουμε για όλους μας. Αυτή η επίσχεση γίνεται γιατί κάποιοι μας θέλουν με μισθούς πείνας. Αν μειωθούν και άλλο οι δαπάνες για την υγεία τότε ο πολίτης θα αναγκαστεί να βάλει και άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝΟΧΙ ιατρός Θ. Καρτάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν  η ΟΕΒΕ, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΕΣΝΟΧ, ο ΣΥΝΟΧΙ καθώς και τα σωματεία ναυτικών του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του Σωματείου συνταξιούχων ναυτικών Χίου, που αρχικά πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου και έπειτα προσχώρησε στη διαμαρτυρία στο Σκυλίτσειο. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ