19.5.2015 11:50

Σε κείμενο του Γραμματικάκη για τον τουρισμό διαγωνίστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ

Να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα οφέλη του τουρισμού και τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής τουριστικής ανάπτυξης, ζητήθηκε από τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων

Ο τουρισμός ήταν το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν σε έκθεση, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, που ξεκίνησαν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Με αφορμή ένα κείμενο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη, που αναπτύσσει το θέμα του τουρισμού, ως προς τις αρνητικές, καταστροφικές συνέπειες της υπερβολικής ανάπτυξης στο περιβάλλον, τα παιδιά κλήθηκαν να «αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τα οφέλη του τουρισμού» και να αναφερθούν «στα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής τουριστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη εποχή».

Το απόσπασμα του κειμένου του Γιώργου Γραμματικάκη είναι από το σύγγραμά του «Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής» (σελ. 187-193, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2013).

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 21 Μαΐου με τα Μαθηματικά Ι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ