17.12.2014 11:32

Σε εξέλιξη συναντήσεις τοπικών φορέων με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου η εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου της Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάζ και του Δήμου της Χίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τουρκική αντιπροσωπεία εκφράζει έντονα παράπονα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες κατά την άφιξή τους στο Τελωνείο της Χίου και ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επισκευή του κτιρίου. Παράλληλα ο κ. Ντεμιρτάζ δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί αυτή τη στιγμή τον σημαντικότερο εταίρο της Ελλάδας και το αντίστροφο, γεγονός που πρέπει να εκματαλλευτούν οι τοπικές κοινωνίες. "Εϊμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο κομμάτι της βιομηχανίας ή του τουρισμού στην Ελλάδα, αρκεί να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο. Εξάλλου, χρόνια τώρα στον τουρισμό η Χίος και η Τουρκία δουλεύουν υποστηρικτικά", επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Τέλος σε ότι αφορά στο ζήτημα της περατέρω ανάπτυξης των μεταξύ μας σχέσεων, ο κ. Ντεμιρτάζ ζήτησε να προχωρήσει η υπογραφή Σένγκεν από την Τουρκία, ενώ για το θέμα της μετανάστευσης παρέπεπμψε στις πολιτικές που ασκούνται από την τουρκική κυβέρνηση. 

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Σμύρνης συναντάται αυτή την ώρα με το Επιμελητήριο Χίου. 

Περισσότερα σε λίγο...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ