14.6.2015 8:06

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις είναι οι φαρμακοποιοί, με ζητήματα αιχμής τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

«Παραμένουμε στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος.

Η ΓΣ του ΠΦΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης όποτε χρειαστεί, ενώ σε ψήφισμα της ζητά μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση τη μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ, τη μη αύξηση της τιμής τους και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ «ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία των φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στη λειτουργία τους, που προέρχεται από την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συστράτευση των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

«Οι φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά» διεμήνυσε ο κ. Λουράντος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί όπως το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, του ωραρίου και τα άλλα μνημονικά μέτρα που απορρύθμισαν τη λειτουργία του κλάδου χωρίς να προσφέρουν τίποτα θετικό στη Φαρμακευτική Περίθαλψη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ