9.9.2013 8:26

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Οι εξελίξεις γύρω από τον κλάδο της εκπαίδευσης θα συζητηθούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δασκάλων και Νηπιαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί.
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αδ. Κοραής», η ενημέρωση θα γίνει για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και κυρίως την κινητικότητα που παρουσιάζεται αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις ως μέτρο πίεσης προς την κυβένρηση στην προώθηση της διαθεσιμότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα εργασιών έχει ως εξής:
• Εισήγηση του Δ.Σ.
• Ερωτήσεις
• Τοποθετήσεις Συναδέλφων
• Ψηφοφορία για το διεκδικητικό πλαίσιο

«Η εκπαιδευτική χρονιά είναι μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία του διδασκαλικού κινήματος, αφού μ’ αφορμή την οικονομική κρίση η ολομέτωπη επίθεση που εξελίσσεται από την κυβέρνηση σε βάρος μας μας βρίσκει:
Να μετράμε απολυμένους συναδέλφους των ΕΠΑΛ, να κλείνουν σχολεία, τα ΕΠΑΣ, να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητα, να μην γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών, που οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση την εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία. Τα ταμεία των σχολείων είναι μείον. Φέτος θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση και τη γενικότερη λειτουργία της σχολικής ζωής.
Η ευθύνη όλων μας για το μέλλον των οικογενειών μας, του δημόσιου σχολείου και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών είναι μεγάλη.
Η παρουσία όλων μας στη γενική συνέλευση κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη και καθοριστική αλλά εμείς συλλογικά και με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου πρέπει να καθορίσουμε την τύχη των εξελίξεων»
αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ