27.2.2014 12:17

Σε “δημοτολόγια" μετατρέπονται τα ΚΕΠ

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αναβαθμίζονται υπηρεσιακά τα ΚΕΠ και διευρύνεται το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Μετατρέπονται σε ισοδύναμη υπηρεσία με αυτή των δημοτολογίων των κατά τόπους ΟΤΑ, αλλά στα λόγια μόνο προς το παρόν.                                                                                                                                                                                                 Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν θα λειτουργούν πλέον  ως απλά κέντρα διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους, αλλά με απευθείας πρόσβαση στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου θα χορηγούν και θα εκτυπώνουν έντυπα βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που θα έχουν την ίδια νομική ισχύ με τα στοιχεία  που παρέχονται απο τα δημοτολόγια των ΟΤΑ.                                                                                                                                  

Θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να χορηγούν πιστοποιητικά Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας, Με  ηλεκτρονική πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο υπουργείο, θα παρέχουν πιστοποιητικά Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας.                                                                                                                                                                                         

Απο πότε όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται αυτό το σύστημα, είναι ένα ερώτημα. Το υπουργείο έχει ενημερώσει τα ΚΕΠ απο τον Ιανουάριο του 2014, αλλά απο τότε στο σύστημα έχει μπει μόνο ένα μύνημα με το οποίο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών για την απόδοση του και ενημερώνει για την επερχόμενη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν  έχουν κοινοποιηθεί στις κατά τόπους υπηρεσίες χρονοδιαγράμματα, ο τρόπος λειτουργίας και η επιμορφωτική εξειδίκευση που θα πρέπει να αποκτήσουν οι υπάλληλοι.  Αν λειτουργήσει μόνο ηλεκτρονικά θα ενημερωθούν με σεμινάρια που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. «Προς το παρόν γνωρίζουμε τις προθέσεις μόνο απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο σύστημα έχει μπει μόνο το ευχαριστήριο του υπουργού. Τίποτα άλλο. Θα μας προστεθεί μεγάλος φόρτος εργασίας, αλλά αν λειτουργήσει ηλεκτρονικά το σύστημα δεν θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα εξυπηρέτησης», δηλώνει η προϊστάμενη του Κ.Ε.Π της δημοτικής ενότητας Χίου Κλαίρη Τσαβλοπούλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ