19.5.2015 10:14

Σε αναζήτηση λύσης για τις υποχρεωτικές μετατάξεις

Την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναζητεί το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση.

«Το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και τη συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης». Η επιτροπή -σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας- συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη επί του θέματος.

Aνακοίνωση
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013 για 3.650 καθηγητές από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι υπήρξε εισήγηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στη συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις που περιλαμβάνει τα εξής:

• Ανάκληση όλων των μετατάξεων που πραγματοποιήθηκαν το 2013 και επιστροφή όσων είχαν μεταταχθεί στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προέρχονταν.

• Εχει ξεκινήσει η σύσταση οργανικών θέσεων για οκτώ ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά τη σύσταση των θέσεων, οι θέσεις θα διεκδικηθούν σε πρώτη φάση από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που ανήκουν στην πρωτοβάθμια και έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης.

• Αμέσως μετά θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους στην πρωτοβάθμια στις θέσεις που απομένουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ