11.7.2015 14:56

Σβήνει το ΠΕΔΥ Χίου

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το ΠΕΔΥ συρρικνώνεται και πάει για κατάργηση, μαζί με το δημόσιο σύστημα  υγειονομικής περίθαλψης. Από τη Δευτέρα καταργείται η απογευματινή λειτουργία ιατρικού γραφείου στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Χίου. Με απόφαση του υπουργείου Υγείας ο μοναδικός απογευματινός  γιατρός Βασίλης Νικολής θα κάνει παρέα στον επίσης μοναδικό γιατρό  Νίκο Ταναϊνη,  που έως τώρα  εξετάζει πρωί στο  άδειο ισόγειο του τεράστιου κτιρίου.

Κύριες επιπτώσεις

Η απόφαση αυτή αναγκάζει  κυρίως τους εργαζόμενους  που διευκόλυνε η απογευματινή βάρδια, να ψάχνουν κοστοβόρες ή προβληματικές  λύσεις .

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε για οικονομία χρημάτων», είναι η απάντηση του Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας Παντελή Βρουλή, ο οποίος υποχρεώνεται πλέον  να εξυπηρετεί λίγα περιστατικά, παρά το ότι δεν  είναι γραμμένος στον κατάλογο ιατρών  του τοπικού παραρτήματος.

Κατάντια

Είναι κατάντια οι ασθενείς και ο οργανισμός να εξυπηρετούνται από ένα ή δύο γιατρούς, αντί των 26 που  πρόσφεραν ιατρική περίθαλψης έως πριν από λίγα χρόνια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και τότε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ