9.3.2015 9:05

Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων στο Δημόσιο

Το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να θεσμοθετηθεί ο χάρτης αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Εθνος», ο οποίος περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αντικατάσταση των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων με νέες ευέλικτες δομές μεταξύ του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις θα μεταφερθούν αρμοδιότητες, πόροι και προσωπικό στους ΟΤΑ. 

Κύκλοι του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζουν ότι η εφαρμογή δεν θα συνοδευτεί από απολύσεις, αλλά υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικό εντός των ορίων των νομών που ήδη απασχολούνται.

Κατά την εφημερίδα, οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση θα περιλαμβάνουν: 

Τα υπουργεία θα κρατήσουν μόνο τις επιτελικές αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών - με το αντίστοιχο προσωπικό- στις περιφέρειες και στους δήμους. 

Στις νέες δομές, στις οποίες θα ηγούνται στελέχη του κρατικού μηχανισμού, θα περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες των Ελεγκτών Νομιμότητας που θα ασχολούνται με τους ελέγχους των οικονομικών πράξεων. 

Στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων σχεδιάζεται ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών που δεν θα συνοδεύονται από απολύσεις, αλλά από μετακινήσεις προσωπικού. 

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση, θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου και αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού να έχει θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού. Δεν θα περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ