20.9.2016 20:44

Σανίδα σωτηρίας για το «Ανδρεάδειο» στο παρά πέντε

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΔΟΧΟ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να θωρακιστεί η νέα πτέρυγα του «Ανδρεάδειου» από τις καιρικές συνθήκες δίνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που μετά από τρικυμίες μηνών κατάφερε να υπογράψει τη σύμβαση με τον δεύτερο κατά σειρά εργολάβο του έργου, έπειτα από την έκπτωση του πρώτου εργολάβου.

Παρότι ο αρχικός ανάδοχος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εκκρεμεί η απόφασή της, η Τεχνική Υπηρεσία θεώρησε ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την προστασία του έργου από τις καιρικές συνθήκες. Στόχος σύμφωνα με τον Λ. Παπαλάνη είναι η ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 31/12, κάτι που θεωρείται εφικτό αφού ελήφθη και η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βαορείου Αιγαίου.

«Μας απομένει περί το 25%. Οι βασικές εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν είναι οι αρμοί, τα αρμοκάλυπτρα, τα κεραμύδια, τα κουφώματα και τα τζάμια. Αυτά θα προστατεύσουν το κτίριο από τις καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι χρωματισμοί, η τοποθέτηση των σωμάτων θέρμανσης, τα δίκτυα υγιεινής και ύδρευσης καθώς και το ασανσέρ», εξήγησε ο κ. Παπαλάνης στον «π» σημειώνοντας ότι η νέα σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 580.000 ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ