17.9.2013 16:36

Σαν καινούργιο το σχολείο της Βολισσού

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΣΑΠΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 125.000 ΕΥΡΩ

Ένα έργο που θα «αναστήσει»αισθητικά το σχολείο της Βολισσού, που αποτελεί τον κυριότερο χώρο συγκέντρωσης του πληθυσμού της Αμανής, κατατίθεται προς συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό συμβούλιο.

Σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο προβλέπεται να γίνουν εργασίες για τη βελτίωση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών τους υποδομών με προϋπολογισμό που φτάνει τις 125.000 ευρώ.

Αμφιθέατρο, γήπεδο και κήπος

Στην είσοδο και περιμετρικά του κτιρίου, η αυτή θα επιστρωθεί με πλάκες Βολισσού. Στη νότια πλευρά του κεντρικού κτιρίου και δίπλα στον υφιστάμενο κήπο θα κατασκευαστεί ένα πέτρινο αμφιθέατρο τεσσάρων σειρών και χωρητικότητας έως ογδόντα μαθητών. ενώ παράλληλα θα αντικατασταθούν οι παλιές λιθοδομές.

Στο γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευαστεί αθλητικό δάπεδο συνολικού πάχους 8 χιλιοστών και θα γίνει η γραμμογράφηση του. Έξω από το νηπιαγωγείο θα διαμορφωθεί ένας χώρος συνολικής επιφάνειας 48τμ με πλάκες ασφαλείας αποτελούμενες από μίγμα πολυουρεθάνης και βαμμένου ανακυκλωμένου καουτσούκ προκειμένου να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Τέλος θα γίνουν δεντροφυτεύσεις, προμήθεια κηπευτικού χώματος και εγκατάσταση δικτύου αυτόματης άρδευσης των φυτών που με την παράλληλη εγκατάσταση παγκακιών και κάδων απορριμμάτων καθώς και κομποστοποίησης θα αλλάξουν εντελώς τη φυσιογνωμία της σχολικής αυλής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ