5.5.2014 13:58

Σάμος: Έξι οι νεκροί λαθρομετανάστες – Κι άλλοι εγκλωβισμένοι στο ναυάγιο

Για επτά εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες εντός του σκάφους που ανετράπη τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κάνουν λόγο δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, σύμφωνα με πληροροφίες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ρυμούλκησης του σκάφους στη στεριά, προς το λιμάνι στο Βαθύ της Σάμου.

Έξι άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες ενώ περισυνέλησαν σώοι 36 μετανάστες, εκ των οποίων, ένα μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Το κοριτσάκι παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας και οι γιατροί στη Σάμο έκριναν ότι είναι απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα. 

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο. 

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "ΑΔΑΜΟΡΑ", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ