1.7.2013 23:03

Σάμος: Έκλεισαν τα καταστήματά τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας

Το κλείσιμο των καταστημάτων τους αποφάσισαν οι επαγγελματίες του Πυθαγορείου για την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πέργκολες καθώς τους ζητήθηκε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα τις κατεδαφίσουν ως τις 31 Οκτωβρίου ώστε να μπορέσουν να πάρουν άδειες λειτουργίας.

Το ερώτημα που θέτουν οι επαγγελματίες είναι το ποιος τους παρέχει εγγυήσεις ότι του χρόνου τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το Master Plan ή η αρχιτεκτονική μελέτη ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τίμος Χατζηλαγός , είναι το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος της κατασκευής.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Σάμου που από την πλευρά του προέτρεψε τους επαγγελματίες να υπογράψουν την αίτηση ώστε να πάρουν παράταση και να μην κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή, να τους υποβάλλονται πρόστιμα.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Μαυρέλος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακάμψουν το νόμο αν και δηλώνουν συμπαραστάτες στον αγώνα των επαγγελματιών.

Ωστόσο οι επαγγελματίες δεν δέχτηκαν αυτή την πρόταση και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως αυτή της Πέμπτης ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής μαζί με τον Τίμο Χατζηλαγό θα επισκεφθούν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μίχαλο για να γίνει παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε είναι το παραεμπόριο για το οποίο όπως είπε ο δήμαρχος το μεγάλο βάρος έχει πέσει στον δήμο που καλείται με τέσσερις υπαλλήλους να περιφρουρήσει όλο τον δήμο.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι η καθυστέρηση που υπάρχει στην κατασκευή του λιμένα Πυθαγορείου που επί 10 χρόνια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρουσιάζοντας μια τριτοκοσμική εικόνα στους επισκέπτες.
ΠΗΓΗ: newpost

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ