21.1.2016 11:50

Σακίδια από βάρκες και σωσίβια

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ

Μια καινοτόμα ιδέα, η οποία όμως πρέπει να κατατεθεί ως επιχειρηματικό πλάνο στον Δήμο της Χίου, πέρασε την είσοδο του δημαρχείου τις προηγούμενες μέρες. Η ιδέα αφορά στη δημιουργία σακιδίων για τους πρόσφυγες .

Το κάθε σακίδιο θα κατασκευάζεται με υλικά από τις βάρκες και τα σωσίβια που στοιβάζονται καθημερινά  στα νησιά μας και θα προσφέρεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους .

Οι νέοι  που είχαν τη συγκεκριμένη καινοτόμο ιδέα και προχωρούν στην υλοποίηση της, είχαν ήδη συνάντηση με το δήμο Μυτιλήνης και προχθές βρέθηκαν και στο δημαρχείο της Χίου για μια πρώτη επαφή με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Μπελέγρη και τον δήμαρχο Μ. Βουρνού.

 "Μας ζήτησαν εκτός από την πρώτη ύλη και χώρο για να στεγάσουν τις εγκαταστάσεις αυτής τους της δράσης. Βεβαίως και συμφωνήσαμε ότι αυτή τους η ιδέα ήταν πολύ καλή και σε θετική κατεύθυνση, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να συναλλάσσεται με μια εταιρεία η οποία έχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρότζεκτ και θα πουλά στρώματα ύπνου και σακίδια τα οποία θα κατασκευάζει από σωσσίβια και λέμβους", είπε σχετικά με τη συνάντηση του με τους νέους επιχειρηματίες, ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης.

Από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε το επιχειρηματικό πλάνο όλης αυτής της προσπάθειας κι εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία, άλλωστε θα είναι σημαντική και προσοδοφόρα για τον Δήμο, το περιβάλλον και την επιβάρυνση του ΧΥΤΑ η απομάκρυνση των χιλιάδων σωσιβίων ,  φτάνει να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται κυρίως στη διαφάνεια με την οποία οφείλει ο Δήμος να προχωρήσει στην όποια συνεργασία με κάποιον ιδιώτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ